avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Ajutor inselat
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Ajutor inselat

Buna ziua am fost inselat zic eu cu o masina ... Am luat-o ce-i drept mai ieftina dar dupa ce am mers cu ea la service am constatat ca are numeroase piese costisitoare de schimbat as vrea sa primesc banii inapoi , am vreo sansa in instanta chiar daca am facut contract de vanzare cumparare !?
Buna ziua!

Nu aveti nicio sansa. Deocamdata legislatia noastra nu permite asa ceva.

Cu stima.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti incerca o actiune în rezolutiunea contractului de vânzare-cumparare pentru vicii ascunse, actiune redhibitorie se numeste.
Se mai poate sa solicitati si o reducere a pretului porportionala cu reducerea valorii acelui lucru datorata respectivului viciu, actiune estimatorie se numeste.
Ar fi util sa discutati inainte cu un avocat sa va evalueze sansele.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Si din punct de vedere al cheltuielilor cum este mai rentabil sa platesc avocat si sa ma judec nestiind daca o sa castig sau nu , sau mai degraba cu acesti bani sa repar masina !? Daca as avea vreo sansa sa castig 100% as merge in instanta dar daca nu am certitudinea asta mai bine sa fac masina zic eu ... Ce ma sfatuiti dvs !?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti sa discutati cu un avocat, ii prezentati exact situatia de fapt si o sa va evalueze sansele, nu va asteptati sa va spuna cineva ca o sa aveti sansa de castig 100%, asa ceva nu se poate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare proiect casa- cum sa actionez? sesa224195 sesa224195 Acum 2 ani am cumparat o casa P+1 noua de la un particular. Imediat au inceput sa apara crapaturi si fisuri atit la pereti, cit si in grinzile de rezistenta. ... (vezi toată discuția)
Masina second hand - vicii ascunse, lipsa catalizator Dorin_33 Dorin_33 Buna ziua, Am cumparat recent o masina de la o persoana fizica si am facut greseala sa nu o verific la atelier inainte de a o cumpara. Am dus-o dupa doua ... (vezi toată discuția)
Am cumpărat o motocicleta cu probleme funcționale ascunse de vânzător. ce pot face ca să-mi recuperez banii plătiți, în caz că nu mi-i dă înapoi așa cum a promis? markk01 markk01 Bna ziua, acum aproximativ 1 lună am cumparat o motocicleta din partea ungurilor ( odorheiul secuiesc) . Proprietarul mi a garantat functionalitatea ... (vezi toată discuția)