avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masina second hand - Vicii ascunse, lipsa catalizator
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masina second hand - Vicii ascunse, lipsa catalizator

Buna ziua,

Am cumparat recent o masina de la o persoana fizica si am facut greseala sa nu o verific la atelier inainte de a o cumpara. Am dus-o dupa doua zile la mecanic si a constatat mai multe probleme, printre care si faptul ca a fost eliminat catalizatorul la masina. Mecanicul mi-a spus ca este ilegal (nu ar trece un test RAR) sa elimini aceasta piesa care transforma gazele poluante pe care le produce masina.
Am cautat online si am gasit legile OG 78/2000 şi OG 81/2000 care spun: "Eliminarea sistemelor de reducere a emisiilor poluante reprezintă o practică ilegală"
Am mai citit articole care confirma ca RAR-ul este impotriva modificarii oricarui sistem de reducere a poluarii la masina printre care si catalizatorul, consecintele fiind amenda foarte mare,puncte de penalizare si retinerea talonului masinii.
Cu aceste informatii, se califica acest lucru drept viciu ascuns?
Multumesc



Cel mai recent răspuns: Dorin_33 , utilizator 11:36, 29 Martie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula fie o actiune estimatorie (pentru a se diminua pretul vanzarii), fie o actiune redhibitorie (urmarind rezoluțiunea vânzării), ambele fondate pe viciul ascuns al
bunului!
Ultima modificare: Duminică, 29 Martie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat
Multumesc frumos! Voi contacta un avocat maine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina cu vicii ascunse de vanzator Petre Cernatoiu Petre Cernatoiu Buna ziua, am cumparat o masina de o saptamana si dupa o verificare la service am constatat ca nu are km reali din cartea service si din bord, masina a fost ... (vezi toată discuția)
Nerespectare proiect casa- cum sa actionez? sesa224195 sesa224195 Acum 2 ani am cumparat o casa P+1 noua de la un particular. Imediat au inceput sa apara crapaturi si fisuri atit la pereti, cit si in grinzile de rezistenta. ... (vezi toată discuția)