avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce legi de proprietate intelectuala primeaza: cele ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce legi de proprietate intelectuala primeaza: cele Europene sau cele Romanesti?

Ce legi au prioritate? Cele Internationale (Conventia de la Paris), Europene sau cele Romanesti?

Pozitia carei institutii in privinta unor aspecte similare sau chiar identice primeaza (are prioritate): Pozitia EUIPO sau pozitia OSIM?

Eu sunt de parere ca daca EUIPO a judecat niste apecte de proprietate intelectuala intr-un anume fel, fiind institutia centralizata de proprietate intelectuala la nivelul Uniunii Europene, atunci toate celelalte oficii nationale trebuie sa se conformeze deciziilor EUIPO.

Ce parere, pozitii aveti?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:26, 11 Octombrie 2017
In dreptul romanesc tratatul bate legea. Ma rog, nu cunosc cum sunt reglementate diferentele de opinii intre EUIPO si OSIM.
Am inteles, multumesc. Deci teoretic tratatul suprascrie interpretarile legilor nationale, sa inteleg.
In Romania jurisprudenta este un ghid, nu o obligativitate de a o urma automat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regulamentului gdpr familistu familistu Buna seara. Care lege primeaza/are putere. Regulamentului GDPR s-au legile romanesti . Speta este cetatean vs o banca comerciala respectiv un ifn. Multumesc (vezi toată discuția)
Patent de inventie lowincome2008 lowincome2008 Sunt posesorul unui brevet de inventie patentat in Romania. As putea sa-l cesionez in strainatate daca mi-as gasi un potential cumparator? Nu cumva firmele ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata simonacontabila simonacontabila Daca o firma vrea sa aduca un produs nou in tara la ce institutie trebuie sa se prezinte pentru ca produsul sa fie marca inregistrata si aparata? (vezi toată discuția)