Reprezint o asociație de Proprietari din Timișoara, dintr-un bloc cu 10 etaje, situat pe calea Șagului. În urma vijeliei de acum trei săptămâni, un mănunchi de vreo 10 cabluri care atârna pe fațada blocului a fost agățat de ramurile unui copac rupt în două. Crengile avariate au fost tăiate, iar mănunchiul de cabluri, a fost atârnat cu sârmă deasupra trotuarului, legat de ramurile altor copaci. Pe lângă faptul că este inestetic, este și periculos, deoarece sunt la max. 2 m deasupra trotuarului și atârnă peste capetele trecătorilor. Nici RDS, nici companiile de telefoane, nici Enel, nici Primăria nu au răspuns sesizărilor noastre de a veni și desființa cablurile sau a le lipi de fațada blocului. Cine ar trebui să se ocupe de remedierea situației, totuși? nu mai știm cui să ne adresăm. Vă mulțumesc pentru răspuns.
Vă răspund tot in calitate de reprezentant al Asociației .
Dacă cablurile respective nu afectează buna funcționare serviciilor Asociației ași taia cablurile respective după inștiințarea celor presupuși cu un preaviz de 30 zile pt. remediere . Acele inștiințări să aveți nr. de inregistrare la sesizările facute către presupușii deținători . Să menționați in sesizare că această acțiune de inderpărtare are ca scop protejarea pietonilor .
P.S.
Dacă cablurile respective depășesc perimetrul Asociației respectiv 0,80 m devin proprietatea publică adică a Primăriei și in caz de accidente ei vor fi trași la răspundere .
Mulțumesc pentru bunăvoință. Din păcate, nu putem ști cu precizie cui aparțin cablurile și dacă afectează sau nu funcționarea serviciilor. Da, cablurile atârnă deasupra trotuarului la circa 2/3 m distanță de pereții blocului. Ideea este că mi se pare SF că va veni Primăria să remedieze și parcă nici nu-mi vine să stăm pasivi, cu brațele încrucișate.
Da, cred că este o bună idee să chemăm un electrician să vadă dacă mai sunt funcționale sau nu și să le taie dacă sunt cabluri nefolositoare. Mulțumesc!