avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... TVA lucrare hidroizolatie???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

TVA lucrare hidroizolatie???

Buna ziua!
La blocul nostru s-a efectuat o lucrare de hidroizolatie. La prezentarea ofertelor in comitet, firma care a si executat lucrarea avea pretul si conditiile de plata cele mai favorabile, find aleasa in sedinta de comitet.
Pe devizul prezentat, la total nu era inclus TVA. In contract se precizeaza tot suma din deviz, transele de plata (12 rate) fara TVA. Insa la un paragraf din contract spune ca suma de plata nu contine TVA.
Este legal sa se procedeze asa???? Daca se stia cat costa cu tot cu TVA nu se mai alegea aceasta firma.....
Deoarece asociatia a refuzat plata TVA, acesta nefiind aprobat de catre comitet, reprezentantul firmei s-a oferit sa mai faca cateva lucrari suplimentare care sa compenseze suma suplimentara.
Este legal???? Mi s-a spus ca firmele de hidroizolatii au fost scutite de TVA in anul 2008????
Tot cu acesta firma au mai facut si alte blocuri de langa noi, dar nu a fost trecut TVA in deviz si nici nu a fost trecut la plata; s-a platit exact suma de pe deviz.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:25, 8 Octombrie 2009
Cumva este vina comitetului ca s-a grabit la pretul cel mai mic si ca nu a intrebat nimeni de TVA, daca el nu era prezentat in oferta niciunde. E interesant de stiut cum si-au prezentat celelalte firme ofertele...tot fara TVA?
.......................
In a doua faza...de semnare a contractului, presedintele n-a vazut acel paragraf si sa intrebe ce-i cu el acolo?
.......................
Daca ei s-au oferit sa mai faca lucrari pentru suplimentul reprezentand TVA-ul si lucrarea de baza este deja terminata, nu vad de ce n-ati accepta si sa va mai intrebati daca este legal ori ba?
Vina este impartita: comitetul a semnat un contract cu un paragraf referitor la TVA, firma accepta ca "a intins coarda prea mult cu preturile", plus ca deja are factura emisa.
.........................
Ati vazut cu ochii Dv. devizul, contractul si factura de la alte blocuri, referitoare la aceasta firma si lucrarile ei? Ca e foarte important sa vedeti daca intre contracte exista aceasta diferenta si de ce ar exista. Numai firma va poate lamuri, cu actele in fata.
..........................
Eu nu am vazut niciodata o oferta serioasa pe care sa nu fie trecut TVA-ul sau o mentiune "la vedere" ca preturile sunt fara TVA, iar in contracte, intr-adevar se scrie in paragraf despre TVA.
Artificii sau "tepe" intentionat si premeditat intreprinse cu scopul ca ulterior executarii lucrarii sa se solicite sume la care se aplica TVA cu justificarea si invocarea acordului de principul contractual asumat si consemnat.
Constatati ca executantul ,pentru acoperirea diferentei reprezentate de TVA
s-a oferit sa faca cateva lucrari suplimentare care sa compenseze suma suplimentara
,astfel incat la final comitetul executiv ,cel care a acceptat oferta si executantul ,are caderea sa hotarasca, functie de lucrarile suplimentare compensatorii- neprevazute contractual ,achitarea sumei solicitate de catre executant.
dle ynocent ,cum poate hotara comitetul alte lucrari,inafara de cele hotarate de adunarea generala? ramaneti si dati sfaturi in alte sectoare ale forumului..
olga ..se ia pretul cel mai mic..in contract fiind prevazuta valoarea totala de plata
Tva intra in atributia societatii..daca este sau nu platitoare de tva.Daca nu ati intalnit astfel de probleme..nu mai dati cu presupusul..
Sunt sigur ca nu ati fost atenti la deviz. Sigur era specificat ca nu cuprinde tva-ul. De obicei ofertele intocmite sunt calculate la pret + tva.
Si nu ati fost atenti nici cand ati semnat contractul, unde iar se specifica pret + tva.
Acum, dupa parerea mea, sunteti buni de plata.
catalinaionescu a scris:

Este legal???? Mi s-a spus ca firmele de hidroizolatii au fost scutite de TVA in anul 2008????

Pai daca ar fi adevarat (desi e o aberatie!) ce cauta TVA-ul in oferta? V-ati intrebat?:-/
Verificati CUI-ul societatii in primul rand. Daca e cu RO atunci e platitoare de TVA si trebuie sa factureze cu TVA!
Tineti-ne la curent cu alte detalii!

Alte discuții în legătură

Legalitate plata Marius0123 Marius0123 Buna ziua, Sunt cenzor al unei asociatii de proprietari si intampin urmatoarea problema. Exista o hotarare a comitetului executiv pentru schimbarea ... (vezi toată discuția)
Receptia lucrarilor mariusmm mariusmm Buna ziua! Am efectuat la sediul unitatii o reparatie capitala pentru toata cladirea. Am incheiat contractul cu firma respectiva pentru suma de 21000 lei cu ... (vezi toată discuția)
Achizitii servicii reparatii de catre asociatii de proprietari toni8766 toni8766 As vrea sa stiu care este modalitatea concreta prin care se contracteaza o firma de reparatii de catre asociatia de proprietari, cum se iau deciziile in ... (vezi toată discuția)