avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... TVA lucrare hidroizolatie???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

TVA lucrare hidroizolatie???

Buna ziua!
La blocul nostru s-a efectuat o lucrare de hidroizolatie. La prezentarea ofertelor in comitet, firma care a si executat lucrarea avea pretul si conditiile de plata cele mai favorabile, find aleasa in sedinta de comitet.
Pe devizul prezentat, la total nu era inclus TVA. In contract se precizeaza tot suma din deviz, transele de plata (12 rate) fara TVA. Insa la un paragraf din contract spune ca suma de plata nu contine TVA.
Este legal sa se procedeze asa???? Daca se stia cat costa cu tot cu TVA nu se mai alegea aceasta firma.....
Deoarece asociatia a refuzat plata TVA, acesta nefiind aprobat de catre comitet, reprezentantul firmei s-a oferit sa mai faca cateva lucrari suplimentare care sa compenseze suma suplimentara.
Este legal???? Mi s-a spus ca firmele de hidroizolatii au fost scutite de TVA in anul 2008????
Tot cu acesta firma au mai facut si alte blocuri de langa noi, dar nu a fost trecut TVA in deviz si nici nu a fost trecut la plata; s-a platit exact suma de pe deviz.

Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:25, 8 Octombrie 2009
Buna ziua!!! Imi cer scuze pentru intarziere.
In deviz nu este precizat nici un tva . Citez : total cheltuieli directe, cheltuieli indirecte, profit , TOTAL GENERAL DE PLATA. Este stipulat si pe deviz ca nu se solicita avans si ca se accepta plata esalonata in 12 rate si garatia de 15 ani pentru lucrare. Mai mult, in contract, inainte de semnaturi, este un grafic de esalonare a ratelor, cat trebuie sa se plateasca lunar, unde sunt trecut sumele tot fara TVA. Nu apare nici un deviz si nici in contract suma cu tot cu TVA....
La refuzul de a onora prima factura emisa cu TVA, patronul societatii s-a oferit sa mai execute si hiroizolatia la balcoanele de la ultimul etaj care nu erau cuprinse in deviz precum si la copertinele de la cele 3 scari ale blocului. Insa pentru aceste lucrari nu a mai emis inca un deviz, executandu-le pur si simplu, numai sa acceptam plata cu TVA conform contractului.
Tinand cont ca TVA-ul este 1/5 din lucrarea de baza, ca valoare, puteti evalua la "ochiometru" sau cu masuratoare mai aplicata cu metrul in mana daca balcoanele si copertinele acopera aceasta cincime din suprafata mare a terasei, plus aticul, plus gurile de aerisire. La fata locului va puteti edifica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate plata Marius0123 Marius0123 Buna ziua, Sunt cenzor al unei asociatii de proprietari si intampin urmatoarea problema. Exista o hotarare a comitetului executiv pentru schimbarea ... (vezi toată discuția)
Receptia lucrarilor mariusmm mariusmm Buna ziua! Am efectuat la sediul unitatii o reparatie capitala pentru toata cladirea. Am incheiat contractul cu firma respectiva pentru suma de 21000 lei cu ... (vezi toată discuția)
Achizitii servicii reparatii de catre asociatii de proprietari toni8766 toni8766 As vrea sa stiu care este modalitatea concreta prin care se contracteaza o firma de reparatii de catre asociatia de proprietari, cum se iau deciziile in ... (vezi toată discuția)