Buna ziua! Am urmatoarea situatie :
Avem incheiat un contract cu SHELL , care ne factureaza lunar, in datele de 1 si 16 ale lunii, prestatiile camioanelor noastre pe parcurs extern ( autobenzi si alimentari cu motorina ) - firma noastra avand activitatea de transport rutier international de marfa. Dupa cum am mentionat mai sus, incepand cu luna septembrie 2017, SHELL ne factureaza de 2 ori pe luna ( pe 1 si pe 16 ale lunii ). Avand in vedere acest fapt, toate cheltuielile aferente perioadei 15-30 ale lunii apar pe factura emisa de dansii in data de 1 ale lunii urmatoare. Fiind vorba de o suma importanta, intrebarea mea este : putem deduce aceste cheltuieli la calculul impozitului pe profit ( prin utilizarea contului 408 ), avand in vedere ca si facturile mele de venituri sunt facute in perioada 15-30 septembrie. Multumesc anticipat !
Multumesc mult de raspuns !!! Si mie mi se pare normal ca, daca tot facturez prestatiile mele ( venituri ) , sa si pot deduce cheltuielile aferente. Ca documente primare , soferii aduc bonurile de carburanti, autobenzi ( achitate cu cardurile SHELL ), dar pe bonuri nu scrie ca ar fi fiscale, desi ele se regasesc in factura centralizatoare emisa de SHELL . Din cauza asta , sunt multe pareri impartite cu privire la inregistrarea-neinregistrarea lor in contul 408. Precizez ca, oricum ele nu apar in declaratia 390 - deci si din punctul asta de vedere s-ar justifica inregistrarea lor