Buna ziua! Am urmatoarea situatie :
Avem incheiat un contract cu SHELL , care ne factureaza lunar, in datele de 1 si 16 ale lunii, prestatiile camioanelor noastre pe parcurs extern ( autobenzi si alimentari cu motorina ) - firma noastra avand activitatea de transport rutier international de marfa. Dupa cum am mentionat mai sus, incepand cu luna septembrie 2017, SHELL ne factureaza de 2 ori pe luna ( pe 1 si pe 16 ale lunii ). Avand in vedere acest fapt, toate cheltuielile aferente perioadei 15-30 ale lunii apar pe factura emisa de dansii in data de 1 ale lunii urmatoare. Fiind vorba de o suma importanta, intrebarea mea este : putem deduce aceste cheltuieli la calculul impozitului pe profit ( prin utilizarea contului 408 ), avand in vedere ca si facturile mele de venituri sunt facute in perioada 15-30 septembrie. Multumesc anticipat !
Multumesc mult de raspuns !!! Si mie mi se pare normal ca, daca tot facturez prestatiile mele ( venituri ) , sa si pot deduce cheltuielile aferente. Ca documente primare , soferii aduc bonurile de carburanti, autobenzi ( achitate cu cardurile SHELL ), dar pe bonuri nu scrie ca ar fi fiscale, desi ele se regasesc in factura centralizatoare emisa de SHELL . Din cauza asta , sunt multe pareri impartite cu privire la inregistrarea-neinregistrarea lor in contul 408. Precizez ca, oricum ele nu apar in declaratia 390 - deci si din punctul asta de vedere s-ar justifica inregistrarea lor
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.