avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rep[unere in termenul de apel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rep[unere in termenul de apel

vreau si eu o idee, va rog
A cheama in judecata pe sotul sau pt divort.Cu toate ca acesta e plecat in strainatate( sotia stie acest lucru)i se indica in actiune un domiciliu in tara, in localitatea.... La primul termen se prezinta reclamanta, propune martori, paratul lipsa, citat prin afisare, iar la ur,matorul termen nu se prezinta martorii , nici paratul si reclamanta cere suspendarea judecatii. Dupa 3-4 luni aceasta face o cerere de repunere pe rol, iar la primul termen depune o completare de actiune solicitand partajarea bunurilor comune- apartament si casa de vacanta, fara sa timbreze, fara sa depuna acte de proprietate si fara sa indice valori. Intre timp insa, il convinge pe sot sa imputerniceasca o persoana ( una din martorele propuse de ea ) sa-l reprezinte in divort. Sotul face procura, o imputerniceste pe X sa-l reprezinte cu puteri depline in fata oricarei pers fizice sau juridice, in fata oricarei instante judecatoresti in divortul intentat de sotia sa si declara ca este de acord cu divortul, cu partajul si cu toate conditiile divortului de care a luat cunostinta si solicita ca sentinta sa ramana definitiva. La urmatorul termen se audiaza martorii, dar numai cu privire la divort si se solutioneaza cauza pe fond. Mandatarul paratului acheiseaza la actiune asa cum e completata si cere admiterea ei. Instanta admite actiunea, desface casatoria , constata ca partile au dobandit bunurile aratate, indicand niste valori ( nu stiu de unde ) si prin partaj i le atribuie reclamantei obligand-o la sulta.Asta se intimpla prin ian 2005. Hotararea se comunica paratului in tara la adresa indicata de sotia sa, iar prin dec 2005 aceasta ii trimite hotararea legalizata. Normal ca sotul nu poate fi de acord si vrea sa o atace. Situatia in care s-a aflat el,comunicarea hotararii la un domiciliu( unde locuiesc de fapt parintii lui ) si faptul ca el nu a putut lua la cunostinta de aceasta, ar fi un motiv temeinic pt repunerea lui in termenul de apel?As vrea ceva sugestii, va rog...sau chiar o idee buna!
Cel mai recent răspuns: gia1ok , utilizator 16:14, 26 Ianuarie 2006
daca s-a admis reprezentarea prin mandatar in procedura divortului este evident ca instanta a avut cunostinta de faptul ca paratul nu este plecat in strainatate. In atare situatie urma sa comunice hotararea la adresa din strainatate sau mandatarului. Fata de aceste aspecte cred ca poti obtine o repunere in termen sau chiar sa afirmi ca esti in termen deoarece ai cunoscut hotararea abia...
pe fondul cauzei lucrurile stau foarte delicat deoarece, daca am inteles bine, ai cam fost deacord cu toate.
daca s-a admis reprezentarea prin mandatar in procedura divortului este evident ca instanta a avut cunostinta de faptul ca paratul este plecat in strainatate. In atare situatie urma sa comunice hotararea la adresa din strainatate sau mandatarului. Fata de aceste aspecte cred ca poti obtine o repunere in termen sau chiar sa afirmi ca esti in termen deoarece ai cunoscut hotararea abia...
pe fondul cauzei lucrurile stau foarte delicat deoarece, daca am inteles bine, ai cam fost deacord cu toate.
multumesc mult, la acelas lucru ma gandeam si eu pt repunerea in termen. Pe fondul cauzei, hotararea oricum nu este legala, completarea de actiune nefiind timbrata. Ideea e ca eu s-o pot ataca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gata divortul hai la partaj rico3 rico3 Stimati avocati si forumisti, iata-ma gata cu recunoasterea divortului din SUA (subiectul cu dublu divort), a fost recunoscut din 2007 cu efecte juridice ... (vezi toată discuția)
Proces divort florin iulian florin iulian Va rog sa-mi dati niste informatii cu privire la un proces de divort ce se va judeca in aceasta luna. Se cere desfacerea casatoriei de catre unul dintre ... (vezi toată discuția)
Divort ginac ginac daca sotul este bolnav de schizofrenie si nu se poate prezenta la procese , sotia s-a mutat de la actualul domiciliu ( nu detineau o casa ) si a luat lucrurile ... (vezi toată discuția)