avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație apartament. Este aceasta o soluție pentru ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație apartament. Este aceasta o soluție pentru evitarea pierderii în cazul insuccesului în afaceri?

Buna ziua
Daca sotul doneaza sotiei locuinta comuna la notar ( sa zicem ca el risca mult in afaceri si pt siguranta sotiei si copiilor se face donatia ) in ce conditii o instanta poate anula contractul Locuinta a fost achitata de sotie in rate (se retinea din salar ) dar e bun comun.
Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 8 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: 2014Elena , utilizator 13:58, 14 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atata timp cat azi, la momentul donatiei, nu prevedeai riscul falimentului sau al unor viitoare debite majore... Daca te arunci in investitii riscante si donezi, se poate desface. Depinde de intentie.
Dificil insa de donat o cota necunoscuta din imobil, poate o separatie de bunuri ar fi o solutie mai la indemana si ar iesi cumva si de sub riscul donatiei daca fac actul corect, fara simulari si micsorari de patrimonii.
In momentul in care societatea la care eu nu am actiuni nu va avea datorii de nici un fel si nici nu am beneficiat de vre- un ajutor financiar (investitiile au inghitit tot)o sa fac tot posibilul sa nu ajung in situatia ca acel apartament , platit tot de mine sa- l pierd .Am intrat pe acest sait pentru alte informatii si am ajuns la concluzia, citind diverse cazuri ca eu sunt in risc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul dvs donația ar fi o soluție egală cu zero. Regimul matrimonial de separare a bunurilor poate că ar fi o soluție mai viabilă.
Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
Dapix, utilizator
Ar fi o solutie Regimul matrimonial de separare a bunurilor. Acesta se poate face numai in instanta?
La NOTAR se face.

Alte discuții în legătură

Daca sunt cãsãtoritã, pot cumpãra o locuințã doar pe numele meu? ce taxe trebuie achitate la cumpararea unei locuinte? Florina18 Florina18 Buna ziua, As vrea sa știu daca unul din soți poate cumpăra un apartament doar pe numele lui si in ce condiții? Întreb asta deoarece unul ... (vezi toată discuția)
În ce condiții pot cumpăra un imobil în timpul căsătoriei și sa fie numai al meu? grecudana grecudana Vreau sa cumpăr un apartament cu credit imobiliar, căsătorit fiind. Soția nu este de acord nici cu cumpărarea apartamentului și nici cu creditul. În ce ... (vezi toată discuția)
Separatie matrimoniala in timpul casatoriei george_adc george_adc Buna ziua. As dori sa stiu daca pot opta pentru noul regim matrimonial descris in codul civil, eu fiind casatorit de 10 ani. Mentionez ca vrem sa cumparam un ... (vezi toată discuția)