Buna ziua
Daca sotul doneaza sotiei locuinta comuna la notar ( sa zicem ca el risca mult in afaceri si pt siguranta sotiei si copiilor se face donatia ) in ce conditii o instanta poate anula contractul Locuinta a fost achitata de sotie in rate (se retinea din salar ) dar e bun comun.
Va multumesc
Atata timp cat azi, la momentul donatiei, nu prevedeai riscul falimentului sau al unor viitoare debite majore... Daca te arunci in investitii riscante si donezi, se poate desface. Depinde de intentie.
Dificil insa de donat o cota necunoscuta din imobil, poate o separatie de bunuri ar fi o solutie mai la indemana si ar iesi cumva si de sub riscul donatiei daca fac actul corect, fara simulari si micsorari de patrimonii.
In momentul in care societatea la care eu nu am actiuni nu va avea datorii de nici un fel si nici nu am beneficiat de vre- un ajutor financiar (investitiile au inghitit tot)o sa fac tot posibilul sa nu ajung in situatia ca acel apartament , platit tot de mine sa- l pierd .Am intrat pe acest sait pentru alte informatii si am ajuns la concluzia, citind diverse cazuri ca eu sunt in risc.