avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept proprietate minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept proprietate minor

Eu si soția am cumpărat un apartament fiului mai mare (major) si am dori sa cumpăram un apartament si fiului minor de aceeași valoare. După ce vom muri, toate bunurile se vor împarți oricum egal între ei dar vrem ca pana atunci si minorul sa "fie la egalitate" cu cel major.
Cum putem face asta (trece un apartament pe numele fiului minor)?
Pai nu se poate, pentru ca in primul rand nu are capacitate de exercitiu (deci nu poate semna acte de dispozitie) si in al doilea rand nu are bani sa cumpere.
Il puteti achizitiona dvs cu sotia, si cand implineste 18 ani, ii faceti un contract de donatie.
Trebuie numit un curator pentru copilul minor.
E necesar să vedeți ce acte exact ați încheiat celuilalt copil pentru a urma aceeași cale. Nu știu dacă ați donat prețul său imobilul, dacă e actul real ori simulat. In funcție de asta găsiți o cale similara ori identica și pentru minor.
Pentru cel major i-am transferat banii in cont și el a făcut contract de vânzare-cumpărare pe numele lui. Simplu și curat.
Întrebarea nu era legata de mecanismul de vânzare-cumpărare ci de capacitatea(mai precis incapacitatea) minorului de a deveni proprietar pentru încă 6 ani.
Acel curator poate rezolva acesta problema ?
Mulțumesc
Mecanismul este important, in functie de asta se apeleaza la curator sau nu. Am vazut ca nu ati intrebat de mecanism, insa exista legatura directa juridic.
Faceti la fel ca in primul caz. Copilul cumpara prin cei doi parinti in calitate de reprezentanti legali si plateste din contul lor.
In opinia mea, desi la nivel faptic aici este o donatie, la nivel formal nu va mai trebuie curator.
Incercati sa motivati suma de plata raportat la suma cedata si celuilalt copil. Daca apelati la un curator, astfel lucrurile fiind exact ca la carte facute, trebuie sa luati in calcul ca in cazul celuilalt copil nu ati procedat ca la carte.
Discutiile sunt lungi aici despre donatie si lipsa formei autentice, dar formal poate functiona. Daca doriti sa aflati riscurile, mergeti si la un avocat. Altfel, direct la notar cu mecanismul de mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donaþie cãtre minor ela76 ela76 Conform art.1013 alin.3 Noul Cod civil : oferta de donatie facuta unei persoane lipsite de capacitate de exercitiu se accepta de catre reprezentantul legal. ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Proprıetate cumparata ın tımpul casatorıeı armagan_francısko armagan_francısko Buna Ziua, Desi sunt casatorıta, am cumparat separata de sotul meu, in Romania un apartament -proiect pentru fiul meu de un an, din banii mei ... (vezi toată discuția)