avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract inchiriere

Salutare, am incheiat un contract de inchiriere ( nu este facut la notar) pentru un apartament acum ceva vreme.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
1. Daca proprietarul ma anunta ca vrea sa mareasca chiria si eu refuz ce se intampla?
2. Daca proprietarul ma instiinteaza ca de la data X, care este mai devreme de data din contractul de inchiriere, nu mai doreste sa inchirieze apartamentul ce se intampla?
3. Daca refuz si majorarea chiriei si reducerea perioadei contractului ce poate el sa faca?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 21:29, 9 Octombrie 2017
1) Pretul stabilit ramane stabilit pe durata stipulata in contract, daca este stipulata o durata a contractului.
2) Pentru dvs nu ar trebui sa se intample nimic, caci proprietarul este obligat sa respecte contractul prin lege. Daca intra peste dvs in mod abuziv, puteti suna la politie la 112.
3) Teoretic, in mod legal, nu poate sa faca nimic in sensul modificarii contractului unilateral, practic insa, poate sa va abuzeze, sa va bata, sa va ameninte, sa intre in lipsa dvs in apartament, etc, in majoritate fapte penale.
2. Depinde care este scopul pentru care denunta contractul.
Ar trebui sa ii raspundeti la notificare.
1. Se va intampla exact ce scrie in contract ca trebuie sa se intample. Daca este prevazuta negocierea inainte de termen in functie de factori ce nu tin de parti, acest lucru se poate intampla. Trebuie sa cititi contractul. Este deasemenea posibil sa fiti nevoit sa parasiti imobilul, dar doar la data si in conditiile prevazute in contract.
2. Cu notificare prealabila comunicata in conditiile contractuale, contractul se poate rezilia. Am vazut un astfel de contract de inchiriere in care proprietarul avea dreptul, cu notificare prealabila de 60 zile, sa dea afara chiriasul cand doreste. E legea partilor si nu e nimic ilegal.
3. Din nou, postati clauzele ca sa ne putem da cu parerea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere spatiu comercial miluma miluma Un apartament , trasformat in spatiu comercial este in proprietatea a doua persoane , rude. Una dintre ele face act de vanzare-cumparare pentru partea ei ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea contractelor inchiriere spatii comune tionita tionita Buna ziua, 1. Este necesara declararea/inregistrarea contractelor de inchiriere ale spatiilor comune la administratia financiara? Daca da, cine are obligatia ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)