avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Hartuirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Hartuirea

Buna ziua,

Am fost acuzat ca hartuiesc o persoana juridica, firma, pe nedrept initiind multe procese fara rost. Aceasta acuzatie la care nu s-a adus nici o dovada a aparut in intampinarea catre mine conceputa de o casa de avocati (!) care reprezinta firma respectiva.
In primul rand, nu este adevarat ce s-a afirmat si nici probat, nu am initiat decat acest proces contra lor pe buna dreptate si asta va ramane sa decida instanta, nu domniile lor. Oricum acuzatia lor nu are legatura cu speta, e bagata acolo, asa, de impresie negativa despre mine.
In al doilea rand, nu pricep cum un avocat care stie si penal (ca doar se invata la scoala) scrie ca eu am hartuit o firma. Hartuirea e o infractiune si trebuie indeplinite anumite conditii pentru a vorbi despre ea ca fapt penal. De asemenea, aici va rog sa ma corectati daca gresesc, nu se poate ca un om sa hartuiasca o persoana juridica. Cum vine asta? Se poate asa ceva???
Ma rog, scriu aici ca sa va rog, daca doriti, sa imi sugerati o aparare legala si intemeiata la asa niste porcarii de acuzatii, neprobate si calomnioase.
Cel mai recent răspuns: Sever Simion , Consultant resurse umane 20:16, 10 Octombrie 2017
Art.208NCP nu face distinctia intre persoane fizice sau juridice,vorbeste de "persoana".Fapta de hartuire trebuie dovedita cu probe concludente si pertinente.Nu va putem sugera o aparare cat timp nu cunoastem in detaliu motivele de fapt si drept ale plangerii prealabile precum si probele administrate.Ptr .aparare in mod concret ,adresati-va unui avocat.
Multumesc. Nu e vorba de plangere penala. Au scris asta intr-o intampinare. In acest caz, neprobata si aruncata asa o vorba, cum poate fi combatuta va rog?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Prin raspuns la intampinare.
DAN POPESCU a scris:

Prin raspuns la intampinare.

Da, desigur ca mi s-a si pus in vedere sa raspund la intampinare dar nu asta am vrut eu sa zic. Am vrut sa stiu cum, in ce mod sa combat asa o minciuna grosolana despre mine? Spusa intr-un act intocmit de un avocat si prezentat la judecatorie. Adica, mai oficial de atat chiar nu se poate. Ma simt calomniat si terfelit intentionat cu aceasta acuzatie si nu stiu cum sa raspund. Daca aveti amabilitatea sa imi spuneti. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Denunt calomnios Dana Marin Dana Marin Mai exista in CP infractiunea de denunt calomnios? Vreau sa fac o plingere pentru niste minciuni neprobate scrise despre mine, cu intentie rea, intr-o plingere ... (vezi toată discuția)
Calomnia facuta in intampinarea de la proces, poate fi pedepsita? pot face plangere si daca da, unde? maintrebazi maintrebazi Buna ziua, Am si eu , va rog, nevoie de un sfat. Am avut un proces , ordonanta de plata. In repetate randuri, creditoarea, in intampinari, note de sedinta ... (vezi toată discuția)
Proces in olanda Kamila Kamila Fratele meu a fost arestat in septembrie 2007 in Olanda.Iata ca a recut mai bine de un an si nu i s-a dat sentinta definitiva in legatura cu pedeapsa pe care o ... (vezi toată discuția)