avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de lichidare

Buna, mi-am schimbat locul de munca cu lichidarea la zi dar nu vor sa imi dea decizia de lichidare si celelalte acte pe care trebuie sa mi le dea. Pe cererea de lichidare pe care am facut eu , dupa scrisul si semnatura mea au mai scris ei cu preaviz 20 de zile si acum am sunat la ei si mi-au spus ca nu mi-au desfacut contractul . Eu mi-am bagat lichidarea in urma cu aproape 1 luna. Este posibil sa nu imi desfaca contractul ?? Trebuia sa mai i-au bani pe 3 zile, nici banii nu i-au bagat. Ce m-ati sfatui sa fac in aceasta situatie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 11 Octombrie 2017
Pai mie nu miau spus nimic miau spus ca imi dau actele dupa data de 25 si nu miau mai dat nimic mau bagat in preaviz fara ca macar eu sa stiu. Este normal asa ceva ?? Eu nu mai lucrez acol de 1 luna nu ma sunat nimeni sa imi zica ca eu sunt in preaviz...
Cand ati depus cererea trebuia sa va interesati si dvs. de ce rezolutie se pune pe aceasta...angajatorul poate invoca ca nu exista text de lege care sa-l oblige sa va anunte de rezolutia pusa pe o astfel de solicitare, chiar daca d.p.d.v. al corectitudinii fata de relatia angajator - salariat , in opinia mea, consider ca trebuia sa va comunice decizia luata.
Adica eu imi bag demisia cu data si el imi baga preaviz asa aiurea pentru ca poate ??
Durata preavizului in caz de demisie o aveti stabilita in c.i.m. ... angajatorul nu este obligat sa renunte la termenul de preaviz. El poate decide daca renunta sau nu la acesta.

Asa cum v-am explicat anterior, demisia poate fi cu sau fara preaviz.

Art. 81. C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
(2) Angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba.
(3) Salariatul are dreptul de a nu motiva demisia.
(4) Termenul de preaviz este cel convenit de parti in contractul individual de munca sau, dupa caz, cel prevazut in contractele colective de munca aplicabile si nu poate fi mai mare de 20 de zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, respectiv mai mare de 45 de zile lucratoare pentru salariatii care ocupa functii de conducere.
(5) Pe durata preavizului contractul individual de munca continua sa isi produca toate efectele.
(6) In situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.
(7) Contractul individual de munca inceteaza la data expirarii termenului de preaviz sau la data renuntarii totale ori partiale de catre angajator la termenul respectiv.
(8) Salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme demisie alexandru.cenusa alexandru.cenusa In data de 18.11.2009, mi-am depus demisia. Am comunicat-o patronilor, iar pentru ca serviciile de contabilitate si de resurse umane sunt externalizate, am ... (vezi toată discuția)
Demisie miralu26 miralu26 buna ziua, am depus o cerere de demisie cu acordul ambelor parti respectand preavizul de 15 zile, fiindu mi aprobata abia in ultima zi, timp in care vazind ca ... (vezi toată discuția)
Demisie cu previz Lmihai56 Lmihai56 . Sunt medic rezident an 5 angajat la un spital municipal din provincie ,cu CIM(si anexe) perioada nedeterminata din 2010. urmarea concursului pe post la ... (vezi toată discuția)