avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara , lamuriri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara , lamuriri

Daca unul din copii are 18 ani si lucreaza, atunci cat se plateste pensie alimentara pentru celalalt copil?
Una dintre fete are 19 ani, urmeaza o scoala postliceala, dar lucreaza, Deci pentru ea nu mai trebuie sa plateasca pensie alimentara. Revin cu precizarea ca fostul sot a spus ca in sentinta de divort scrie 1/6 din salariul net si doar atat da,
As vrea sa atasez sentinta dar nu pot, poate ma puteti lamuri cat ar trebui sa dea pensie pentru cealalta fata care inca e la scoala..
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
lili118, utilizator
Cel mai recent răspuns: lili118 , utilizator 18:23, 10 Octombrie 2017
1/4
Ultima modificare: Marți, 10 Octombrie 2017
asaofi, utilizator
Si cum ii arat ca 1/4? El sustine ca 1/6 cum scrie in sentinta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereţi în instanţă majorarea pensiei la 25% din venitul său, fiindcă unul din copii a atins vârsta majoratului şi nu mai este la studii, deci a rămas un singur copil în intreţinerea tatălui.Pensia majorată o va datora de la data depunerii de către dvs. a cererii de majorare. Dacă copilul de la şcoală este mai mare de 14 ani, poate cere el mărirea pensiei, prin intermediul dvs.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea pensiei alimentare krys_tyna_68 krys_tyna_68 in urma divortului de aprox 3 ani s-a stabilit pensie alimentare de :250lei la una din fete (care acum la ora actuala este studenta la zi in anul 1) si la ... (vezi toată discuția)
Plata pensie alimentara andreipop_2013 andreipop_2013 Buna ziua. am citit la un articol prezentat la dvs pe forrum,,ca exista exceptii in ceea ce priveste plata pensiei alimentare. Fata a in curand are 19 ani ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara AndreeaUscat AndreeaUscat Sunt disperata si va rog sa ma ajutati. In sentinta spune asa: \"Obliga tatal sa plateasca in favoarea copiilor o pensie de intretinere de 260 lei lunar(cate ... (vezi toată discuția)