avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC

Buna ziua
As vrea ,daca se poate ,sa ma sfatuiti cum ar fi cel mai bine sa procedeze o salariata care este si administrator al firmei proprii si este insarcinata,insa va intra in concediu de crestere copil tatal copilului.Ea ar dori ca dupa ce naste ( probabil dupa cele 42 de zile ) sa ii incetez contractul Cum ar fi mai bine facut(astfel incat sa nu mai plateasca si contributii la firma)?
1. Sa isi ia si inainte de nastere medical?
2. Obligatorii sunt cele 42 de zile calendaristice dupa nastere,din cate stiu. Ma insel cumva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 11 Octombrie 2017
1. Daca i se inceteaza c.i.m. inainte, atunci nu mai trebuie sa intre in concediu de maternitate.

2. Intr-adevar, obligatoriu sunt cele 42 de zile ce concediu postnatal.
1. Daca i se inceteaza CIM inainte (adica luna aceasta,ea urmand sa nasca la inceputul lunii urmatoare) nu afecteaza cu nimic concediu de ingrijire copil al tatalui? El de cand ar trebui sa intre in CCC daca ea nu va avea medicalul....de 42 de zile?
2. Daca ea intra in medical incepand cu luna octombrie pana in a 42-a zi dupa nastere.....apoi putem inceta contractul cu acordul partilor?
Tatal poate intra in CCC :
- fie de la data nasterii copilului, daca mama nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate

- fie incepand cu cea de 43-a zi de la data nasterii copilului, daca mama indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu de maternitate

Se poate inceta c.i.m. cu acordul partilor, chiar daca mama intra in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil TRIF magda TRIF magda De la ce data poate beneficia de indemnizatie crestere copil, daca in concediu v-a intra tatal bebelusului. Cele 42 zile concediu postnatal sunt ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil si operarea in revisal elena6ro elena6ro Buna ziua, Avem o salariata care va naste in ianuarie 2015 si la sfarsitul lunii octombrie ar trebui sa intre in concediu prenatal (84 zile). Restul de 42 de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ggami ggami Buna seara! As dori sa stiu de cate sapt de sarcina se poate intra in prenatal. Daca am 30 de sapt si 2 zile si imi iau 3 zile de medical(pt copilul de trei ... (vezi toată discuția)