avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga conducerea asociației să renunțe la această practică și să ia măsuri pentru obligarea la plată a celor care nu-și achită datoriile?

Administratia blocului in care locuiesc , + comitetul executiv NU vrea sa intreprinda nimic, absolut nimic , impotriva restantierilor la plata intretinerii. Acestia au intelegere cu conducerea asoc. de proprietari (+ administratora) )sa li se stearaga, sa li se ierte, o data la trei ani obligatia de a plati restantele. asa ca din trei in trei ani acestia ( datornicii ) isi reactualizeaza datoriile prin micsorarea si venirea la zi a sumelor restante. Eu, ca o simpla membra a asociatiei de proprietari pot intreprinde ceva anume pentru a obliga administratia sa ia masurile de obligare a platilor la intretinere a celor care nu vor sa se achite de aceste datorii ? De 10 ani si de 7 ani , o proprietara si un chirias nu achita intretinerea si mereu o data la trei ani li se recalculeaza si actualizeaza datoriile. Ce pot eu sa fac ? Intreb pentru ca administratora ne baga noua in plata unor "reparatii" care nu exista dar despre care pretinde ca se aduna la niste fonduri din care se platesc diverse necesitati ale constructiei, datoriile datornicilor . Va rog sa NU ma indrumati la biroul pentru relatia cu asociatiile de proprietari din primarie pentru ca am deja o experienta inutila si aceasta nu are instrumente juridice pentru a obliga administratia la unele proceduri si nici nu are experti contabili care sa evidentieze felul incorect in care administratia face calculul. Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: marbarbu , utilizator 19:14, 24 Octombrie 2017
Conform disp L nr 230/2007 si HG nr 1588/2007 sumele depozitate in fondul de reparatii pot fi utilizate numai in scopul acoperirii cheltuielilor pentru reparatii parti comune constructii si instalatii din condominiu
Daca amiabil nu puteti solutiona,va ramane sa analizati varianta desfasurarii de demersuri care sa concluzioneze daca activitatea asociatiei se desfasoara in cadru si in limitele legal prevazute
In mod eronat afirmati
aceasta nu are instrumente juridice pentru a obliga administratia la unele proceduri si nici nu are experti contabili care sa evidentieze felul incorect in care administratia face calculul.
,deoarece exista dispozitia expresa prevazuta de L nr 230/2007
Articolul 55
Consiliile locale, cu sprijinul aparatului propriu al consiliilor judetene, respectiv al Consiliului General al Municipiului Bucuresti, exercita controlul asupra activitatii financiar-contabile din cadrul asociatiilor de proprietari, din oficiu ori la solicitarea unuia sau mai multor membri ai asociatiei de proprietari.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2017
ynocentta, utilizator
Stimata doamna, va multumesc pentru raspuns.
Cred ca nu ati receptionat intregul text scris de mine. Cunosc si Legea 230/2007 ( si inca f f bine) si am avut si experienta cu biroul desemnat in relatia cu asociatiile de proprietari din cadrul Cons Local , Eu si specificat in postarea mea : sa NU fiu indrumata la consiliul local al primariei de care apartin cu strada si locuinta ( sector 1 Buc., in cazul meu) . Special am scris pe nu cu majuscule ca sa se inteleaga bine ca stiu de existenta lor si ca deja am experienta cu acest birou. Am si specificat ca am avut o experienta inutila ( ca sa ma exprim elegant) Acele structuri locale indicate de lege nu rezolva mai nimic. Legea spune ca ele sunt desemnate sa rezolve problemele asociatiilor de proprietari dar in realitate se afla in treaba si isi iau banii absolut degeaba.
Am facut mai demult o seiszare la acest birou, acest departament si am indicat si articolele de lege care sunt incalcate ( aproape toate) si mi-au trimis un raspuns total pe alaturi. Aceste organisme creeate pentru a rezolva problemele aparute intre asociatiile de proprietari si membrii acesteia nu au control, NU AU SANCTIUNI, nu raspund in fata nimanui si in felul acesta sunt libere sa fie foarte discretionare si sa interpreteze lucrurile in favoarea cui este mai ..."convingator". Nu rezolva nimic, si controlul lor este extrem de superficial si daca au placerea sa te contrazica chiar si in fata evidentelor , nu ai ce sa le faci , iar cei de la acest birou, serviciu , departament sau cum s-o numi, stiu asta foarte bine De aceia eu am specificat : sa nu fiu indrumata catre ei.
Ca o coloratura a situatiei, asa ca sa vedeti cam cum sta treaba la aceste brouri , in urma unei sesizari facute de mine s-au deplasat in control doi tigani , care erau si ei angajati pe pile drept inspectori. Poate ca aveau liceul terminat cumva , in rest nicio specializare ( stiu ptr ca m-am interesat foarte amanuntit).
In cazul meu , cel pe care l-am indicat in prima mea postare, nu biroul desemnat , din cadrull consiliului local , imi poate rezolva problema
Eu am intrebat foarte clar: ce pot face pentru a stopa metoda paguboasa a administratorei de a recalcula si a ierta de datorii rau platnicii favorizati de ea, din trei in trei ani. Eu trebuie sa ma adresez instantei si nu cunosc legea pe care sa ma sprijin
Si inca o informatie pentru dvs : aceste organisme de relatie cu asociatiile de proprietari NU AU CONTABILI PENTRU EFECTUAREA DE EXPERTIZE CONTABILE ! Noi, pagubitii si nemultumitii, trebuie sa cautam in lista de experti contabili judiciari, pe cienva care sa vrea sa se ocupe de speta
Sper din tot sufletul sa imi citeasca cineva postarea mea , care are ceva experienta cu birourile pentru relatia cu asociatiile de proprietari din cadrul Consiliilor Locale si care are si experienta pe actiunile in civil
Multumesc anticipat
Raspuns II
Si , de unde stiti ca eu fac o eroare in afimratia :
" aceasta nu are instrumente juridice pentru a obliga administratia la unele proceduri si nici nu are experti contabili care sa evidentieze felul incorect in care administratia face calculul]"
Daca atifi citit cu atentie postare mea ati fi retinut ca am spus ca am avut deja o experienta inutila cu acest birou de relatie cu asociatiile de proprietari.
Si nu, doamna, nu au instrumente juridice. Pot da niste amenzi pentru chestiuni foarte precise care intra in ograda lor de competente si care este f f restrinsa
Stimata doamna : una este scris in lege si alta este in realitate.
Eu am facut solicitare scrisa la acest birou pentru a -mi acorda asistenta contabila , deoarece administratia nu face calculele corect , si ei mi-au raspuns , cu antet si stampila, ca nu dispun de experti contabili si sa ma adresez unor experti contabili pe care ii gasesc pe lista ....etc...etc

Deci nu este nicio eroare in afiramtia mea. Am stiut foarte bine ce afirm

Apoi , imi dati o ..indrumare, ca cea lipita mai jos
"Daca amiabil nu puteti solutiona,va ramane sa analizati varianta desfasurarii de demersuri care sa concluzioneze daca activitatea asociatiei se desfasoara in cadru si in limitele legal prevazute"
Pai care sunt acelea ? Ca asa stiam si eu ca trebuie sa fac demersuri
........pentru a trage concluzii ......am facut pana acum foarte multe , puteti fi sigura de asta
Ce fac eu acum nu se chiama demers ?. L-am facut ca sa aflu o solutie . A-mi spune ca sa fac demersuri , nu este o solutie
Oricum va multumesc totusi pentru amabilitate
O soluție ar fi ca pentru o perioada să nu plătiți întreținerea făcând În prealabil o contestație în care să arătați că doriți același tratament.
Să vă comunice temeiul legal în baza căruia fac ce fac. Până atunci nu înțelegeți să mai plătiți.
Victor Brosser a scris:

O soluție ar fi ca pentru o perioada să nu plătiți întreținerea făcând În prealabil o contestație în care să arătați că doriți același tratament.

Până atunci nu înțelegeți să mai plătiți.

Nu este solutie favorabila,deoarece asociatia poate sa nu raspunda la contestatie ,iar dupa decaderea termenului legal stabilit sa aplice penalitati
@marbarbu
1-Ati afirmat
Eu si specificat in postarea mea : sa NU fiu indrumata la consiliul local al primariei

Nu v-am directionat catre acel serviciu
2-
Aceste organisme creeate pentru a rezolva problemele aparute intre asociatiile de proprietari si membrii acesteia nu au control, NU AU SANCTIUNI, nu raspund in fata nimanui[/quot]
Fara alte comentarii,va comunic ca sunteti in grava eroare
-serviciile din cadrul primariilor sunt controlate ierarhic
Inclusiv MAI detine compartiment distict administratie publica locala,care solutioneaza sesizarile,petitiile acelora care nu au gasit solutionare la nivelul primariilor locale
-serviciul mentionat de dv are autoritatea si competenta ca in cazul in care sesizarile/petitiile se confirma sa aplice sanctiuni atat pecuniare cat inclusiv in cazul in care constata savarsirea de fapte sub incidenta penala sa sesiseze la randul lor unitatile teritoriale ale ministerului public
Exista servicii in ptrimarii cu inspectori responsabili care stapanesc legea si exista servicii unde angajatii se bucura ca au de unde sa obtina salariu fara sa se deplaseze pentru verificare sesizari proprietari
3-
ce pot face pentru a stopa metoda paguboasa a administratorei de a recalcula si a ierta de datorii rau platnicii favorizati de ea, din trei in trei ani. Eu trebuie sa ma adresez instantei si nu cunosc legea pe care sa ma sprijin

Este interesant dv cunoasteti legea,dar nu cunoasteti legea pe care sa va prijiniti in instants
Din exprimarea dv Eu trebuie sa ma adresez instantei rezulta fara echivoc ca nu aveti expertiza minim necesara,nu stapaniti legislatia
Daca dv doriti sa dati in judecata administratorul de imobil,este clar ca nu cunoasteti legea,
Personal,avand ceva experienta in domeniul asociatiilor de proprietari nu va sfatuiesc sa formulati actiune in instanta impotriva administratorului de imobil,pentru ca veti avea o imensa deceptie
Motivul deceptiei,urmeaza sa il constatati dv care afirmati
Cunosc si Legea 230/2007 ( si inca f f bine)

Indrumarea mea...contactati expert contabil CECCAR cu care puteti negocia obiectivele expertizei,perioada de verificat,inclusiv contravaloare expertiza
Daca rezultatul expertizei va este favorabil puteti recupera costurile de la asociatia de proprietari
Mult succes !

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Am cumparat un apartament in Dec. 2013, pentru care am primit o chitanta semnata de administrator si presedintele asociatiei de locatari cum ca nu ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asoc.de proprietari nikoleta_steliana nikoleta_steliana Am fost aleasa ca presedinte a Comisiei de cenzori de la blocul in care locuiesc. Sunt absolventa de Politehnica, ma pricep la contabilitate primara, dar nu ... (vezi toată discuția)
Relatia primarie - asociatii de proprietari Risquda Risquda Ce \"putere\" are primaria asupra asociatiilor de proprietari? Sunt in conflict cu asociatia de proprietari in care locuiesc si in acest sens am facut o ... (vezi toată discuția)