Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga conducerea asociației să renunțe la această practică și să ia măsuri pentru obligarea la plată a celor care nu-și achită datoriile?
Administratia blocului in care locuiesc , + comitetul executiv NU vrea sa intreprinda nimic, absolut nimic , impotriva restantierilor la plata intretinerii. Acestia au intelegere cu conducerea asoc. de proprietari (+ administratora) )sa li se stearaga, sa li se ierte, o data la trei ani obligatia de a plati restantele. asa ca din trei in trei ani acestia ( datornicii ) isi reactualizeaza datoriile prin micsorarea si venirea la zi a sumelor restante. Eu, ca o simpla membra a asociatiei de proprietari pot intreprinde ceva anume pentru a obliga administratia sa ia masurile de obligare a platilor la intretinere a celor care nu vor sa se achite de aceste datorii ? De 10 ani si de 7 ani , o proprietara si un chirias nu achita intretinerea si mereu o data la trei ani li se recalculeaza si actualizeaza datoriile. Ce pot eu sa fac ? Intreb pentru ca administratora ne baga noua in plata unor "reparatii" care nu exista dar despre care pretinde ca se aduna la niste fonduri din care se platesc diverse necesitati ale constructiei, datoriile datornicilor . Va rog sa NU ma indrumati la biroul pentru relatia cu asociatiile de proprietari din primarie pentru ca am deja o experienta inutila si aceasta nu are instrumente juridice pentru a obliga administratia la unele proceduri si nici nu are experti contabili care sa evidentieze felul incorect in care administratia face calculul. Va multumesc
Domnu Grecu
Multumesc tare mult pentru bunavointa si interes.
Cum am mai scris aici , - poate v-a scapat din istoricul raspunsurilor - eu am facut o asemenea scrisoare in care am cerut tot. . ( Cititi postarea mea de ieri noapte, dar si primele) . Am trimis-o prin posta cu confirmare de primire . Am confirmarea primirii. Mai mult, dupa doua saptamani de la primirea confirmarii am mers la administratie CU MARTORI dupa mine , si am cerut sa imi puna la dispozitie ce am cerut in scrisoare. Martorii au auzit ( si vazut) cum ma refuza.
De aceia am facut acest post. : ca sa aflu pe ce o dau in judecata ? Pe Contencios sau pe civil ( care articol) ? E f important, Pentru ca instanta daca nu e cea competenta iti respinge actiunea si alta cale de atac devine f f greoaie sau imposibila.
Site-ull asta se numeste avocat .net. Dar dupa cum vedeti avocatii se feresc sa dea aici un sfat simplu . Pe site vin tot oamenii ca noi care trecem prin aceste necazuri si daca se nimereste cineva care a trecut prin aceiasi situatie ...iti raspunde ceva , daca nu ... nu.
( si un amnunt mai ...cinic : cu cat site-ul este mai accesat si folosit , cineva - care l-a facut si il si administreaza - primeste niste bani . De aceia niciun avocat nu-si pierde timpul sa intre aici. Dar eu am sperat...)
Sa auzim de bine
M. Barbu