avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga conducerea asociației să renunțe la această practică și să ia măsuri pentru obligarea la plată a celor care nu-și achită datoriile?

Administratia blocului in care locuiesc , + comitetul executiv NU vrea sa intreprinda nimic, absolut nimic , impotriva restantierilor la plata intretinerii. Acestia au intelegere cu conducerea asoc. de proprietari (+ administratora) )sa li se stearaga, sa li se ierte, o data la trei ani obligatia de a plati restantele. asa ca din trei in trei ani acestia ( datornicii ) isi reactualizeaza datoriile prin micsorarea si venirea la zi a sumelor restante. Eu, ca o simpla membra a asociatiei de proprietari pot intreprinde ceva anume pentru a obliga administratia sa ia masurile de obligare a platilor la intretinere a celor care nu vor sa se achite de aceste datorii ? De 10 ani si de 7 ani , o proprietara si un chirias nu achita intretinerea si mereu o data la trei ani li se recalculeaza si actualizeaza datoriile. Ce pot eu sa fac ? Intreb pentru ca administratora ne baga noua in plata unor "reparatii" care nu exista dar despre care pretinde ca se aduna la niste fonduri din care se platesc diverse necesitati ale constructiei, datoriile datornicilor . Va rog sa NU ma indrumati la biroul pentru relatia cu asociatiile de proprietari din primarie pentru ca am deja o experienta inutila si aceasta nu are instrumente juridice pentru a obliga administratia la unele proceduri si nici nu are experti contabili care sa evidentieze felul incorect in care administratia face calculul. Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: marbarbu , utilizator 19:14, 24 Octombrie 2017
OffTopic
Pentru domnul @Adam Grecu
In 2015 Asociatia m-a dat in judecata cerand sa le platesc 11808 lei pentru ca am, dupa calculele lor, o datorie la intretinere de 7230 lei.
Noul CPC a introdus procedura de regularizare prin care judecatorul verifica ca la dosar sunt toate actele necesare.
Judecatorul TV mi-a trimis aberatia asta fara sa o verifice, dovedind ca este lenes.
Am angajat avocat si a rezultat o intampinare de 10 pagini. Impreuna cu cererea reconventionala erau cam 30 de file. Ei bine, cele trei seturi de acte depuse dispar in ceata si se da termen ca si cum nu as fi depus nimic.
Reclam situatia si depun un aalt rand de acte cerand sa fie comunicate. Nimic. La termen se comunica Asociatiei actele ca pe vechiul cod,
Se crere in final Asociatiei lamuriri si, pentru ca au facut calculele "corect" Asociaatia nu raspunde.
Procesul se suspenda in baza art,242 Cpc.
Dupa 6 luni se perimeaza atat cererea Asociatiei cat si cererea mea reconventionala desi nu fusese suspendata si INjustitia nu imi ceruse nimic.
De ce sa munceasca TV pentru salariul pe care il primeste.
Mai mult imi acorda doar jumatate din onorariul de avocat.
Legea spune ca astfel de hotarari trebuie justificate. Ti-ai gasit, TV nu explica nimic. De altfel cum poti justifica un astfel de abuz?

Fac recurs si se respinge. Din luna mai si pana acum nu au motivat sentinta.

Cred ca acum intelegeti de ce spun ca Injusitia romana e lenesa, incompetenta si partinitoare.
Imi pare rau pentru toti cei care sunt increzatori in justitie dar subscriu la cele spuse de Carturar. ( nu e chiar off topic)
De aceia se fac abuzuri peste tot. Pentru ca legile sunt cam varza, nici avocatii nu le mai pot descurca foarte bine, nici ei nu stiu pe ce carare sa mearga mai la sigur, si atunci in aceasta mlastina legislativa o administratie mafiota ca in cazul meu isi permite sa jongleze cu nebuloasele legii stiind ca gaseste oricand suptrefugii care sa le dea aparenta de legalitate
Toti cei care veti citit cu atentie legea 230/2007 veti vedea ca are scapari si portite pentru abuzurile unora care se instaleaza la conducerea unei asociatii de proprietari, iar un proprietar in situatia mea nu isi poate apara interesele legitime in/pentru propria locuinta
Doar un mic exemplu : in lege scrie f clar ca administratia unei asociatii de proprietari este OBLIGATA sa puna la dispozite spre consultare documentatia legata de activitatea administratiei daca este ceruta de un membru al asociatiei ( si nu numai,, adica poate sa fie si chirias, sau locatar nemembru) , iar daca administratia nu vrea - ca asa vrea muschii ei - nu exista sanctiuni in aceasta lege, In lege se spune ca are obligatia dar nu se spune si in ce fel poate fi obligata daca nu vrea. Cetateanul , proprietarul nu e dispus sa dea in judecata pentru orice fleac in disputa cu adminsitratia si atunci renunta. In felul acesta o administratie face ...ce vrea , ce pofteste.
Asta e lege ? Asta este doar praf in ochi
(Chiliman la sectorul 1 pentru ca era primar si avea interes sa controleze prin politia locala situatiile la nivelul asociatiilor ( nu dezvolt ca nu e in topic) si-a permis, ptr ca asa au vrut muschii lui, sa treaca absolut ILEGAL biroul ptr realtia cu asoc. de propr, la....Polita Locala)
De aceia eu am incercat pe aacest site sa gasesc un sprijin, o limpezire, o indrumare. Dupa cum se poate constata, toata lumea inoata in propriile ape : unii sunt de buna credinta si dau sfaturi din propria experienta, altii din ce stiu de prin legi ....asa.... dupa ureche ( tot de buna credinta si din bunavointa)
@Carturarul,
Multumesc pentru raspuns.
Din cate mi-am dat seama, sunteti un om in care am incredere si am convingerea ca cele aratate sunt reale.
Din ce stiu eu:
- toate documentele se depun la registratura judecatoriei in cel putin 3 exemplare (pentru fiecare parte + pentru judecatorie) , se dau numere de inregistrare; la arhivarea dosarului se numeroteaza paginile; in aceste conditii nu pot sa pricep cine/cum subtilizeaza intampinarea dvs., nu o pagina-doua, ci, impreuna cu cererea reconventionala - ditamai 30 de pagini...
- in conditiile prezentate, avocatul dvs. ce zice, nu vrea sa se puna rau cu judecatorul? nu va sfatuieste nimic, unde ati putea sa-l reclamati, adica acesti judecatori sunt de neatins? ma gandesc ca in ultima instanta ati putea sa-l ereclamati la CSM, nu stiu, zic si eu; sigur avocatul cunoaste procedura - ma voi interesa si eu; pe-aici nu mi s-a intamplat asa ceva; au mai fost ceva balbaieli, dar am intervenit si s-au remediat lucrurile;
Asadar, este clar si am inteles:
Cred ca acum intelegeti de ce spun ca Injusitia romana e lenesa, incompetenta si partinitoare.

Cu stima,
Adam Grecu
Ultima modificare: Luni, 23 Octombrie 2017
Adam Grecu, utilizator
Am pus intrebarea pe care o repet acum : ce pot sa fac pentru a stopa maltrapazlacurile administratiei de la blocul in care locuiesc ?
Avand in vedere ca aceasta administratie nu vrea - desi are obligatia ( fara sanctiuni sau constrangeri , specificate in legea 230/2007 ) sa imi puna la dispozitie documentele pe care le-am cerut in copii xerox : copii dupa procesele verbale ale sedintelor, copii dupa vreun contract de prestari servicii prin care s=a pretins participare baneasca in plus la plata cotelor de intretinere, si explicatii la felul in care face calculatia cotelor de intretinere....etc
O dau in judecata la Contencioss Administrativ pentru obligatia de a-mi raspunde la cererile facute in sensul aratat mai sus, sau pe civil ?
Imi raspunde cineva la intrebarea si preocuparea asta ?
Multumesc
Doamna,
Noi v-am raspuns in masura in care am mai trecut prin unele-altele, poate asemanatoare, poate nu.
Vedeti dvs., ca ati incercat singura unele rezolvari, dar nu ati reusit mare lucru.
Eu zic asa: intocmiti o cerere scrisa catre as. prop. prin care cereti - ce stiti dvs - acte, situatii, liste de plata. Inregistrati cererea la asociatie sau o trimiteti pin posta cu confirmare de primire. Specificati acolo clar sa inteleaga tot prostul ca daca nu raspund in temeuiul L 230/2007, art. 10 - asa cum v-a sfatuit si @elga 50, va veti adresa in justitie. Ca este contencios administrativ sau altcumva, nu mai conteaza - atrageti-le atentia in mod corect.
Cand ajungeti in justitie cu - obligatia de a face, ne anuntati, ne dati nr. de dosar sa vedem si noi mersul dosarului si mai vorbim!
Stima!

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Am cumparat un apartament in Dec. 2013, pentru care am primit o chitanta semnata de administrator si presedintele asociatiei de locatari cum ca nu ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asoc.de proprietari nikoleta_steliana nikoleta_steliana Am fost aleasa ca presedinte a Comisiei de cenzori de la blocul in care locuiesc. Sunt absolventa de Politehnica, ma pricep la contabilitate primara, dar nu ... (vezi toată discuția)
Relatia primarie - asociatii de proprietari Risquda Risquda Ce \"putere\" are primaria asupra asociatiilor de proprietari? Sunt in conflict cu asociatia de proprietari in care locuiesc si in acest sens am facut o ... (vezi toată discuția)