Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga conducerea asociației să renunțe la această practică și să ia măsuri pentru obligarea la plată a celor care nu-și achită datoriile?
Administratia blocului in care locuiesc , + comitetul executiv NU vrea sa intreprinda nimic, absolut nimic , impotriva restantierilor la plata intretinerii. Acestia au intelegere cu conducerea asoc. de proprietari (+ administratora) )sa li se stearaga, sa li se ierte, o data la trei ani obligatia de a plati restantele. asa ca din trei in trei ani acestia ( datornicii ) isi reactualizeaza datoriile prin micsorarea si venirea la zi a sumelor restante. Eu, ca o simpla membra a asociatiei de proprietari pot intreprinde ceva anume pentru a obliga administratia sa ia masurile de obligare a platilor la intretinere a celor care nu vor sa se achite de aceste datorii ? De 10 ani si de 7 ani , o proprietara si un chirias nu achita intretinerea si mereu o data la trei ani li se recalculeaza si actualizeaza datoriile. Ce pot eu sa fac ? Intreb pentru ca administratora ne baga noua in plata unor "reparatii" care nu exista dar despre care pretinde ca se aduna la niste fonduri din care se platesc diverse necesitati ale constructiei, datoriile datornicilor . Va rog sa NU ma indrumati la biroul pentru relatia cu asociatiile de proprietari din primarie pentru ca am deja o experienta inutila si aceasta nu are instrumente juridice pentru a obliga administratia la unele proceduri si nici nu are experti contabili care sa evidentieze felul incorect in care administratia face calculul. Va multumesc
Da, Carturaru, aveti dreptate. De aceia eu ma gandeam sa ii dau in judecata nominal pe administrator, presedinta si cei trei din C.E ( cei care nu locuiesc in blocul in care eu am locuinta), pentru ca in calitatea ce o au in adminstrarea blocului........
Trebuie sa fiu si eu putin ..."vicleana" ( daca pot sa am pretentia asta copilareasca) . Injustetea justitei ....te invata , nu ?
Domnu Grecu
multumesc pentru amabilitatea de a va fi aplecat peste povestea mea si a ma indruma.
1) Ati observat bine : la mine la bloc ( un bloc cu 21 de apartamente din care 10 sunt inchiriate, in 4 stau persoane singure - una f in varsta, cu incapacitati de deplasare si total dezinteresata de problemele blocului...etc, , una e presedinta de bloc, una sunt eu, si a patra usa e cu doi batrini f, f, f bolnavi si neinteresati, apoi alte doua apartamente sunt goale ,- propreitarii plecati din tara-, un apartament e al statului si nu sta nimeni acolo, si in ultimul o tanara care nu vrea sa stie de nimic....,) deci, da, la mine la bloc E MAFIE ! Ati observat bine. Si isi permit sa intretina mafia asta pentru ca asta e situatia cu apartamentele. Ati inteles care e tabloul general ? La dvs la asociatie , in mod sigur ca e vorba de cel putin 33 de apartamente...Altceva deci.
2) Cum am spus la sectorul 1 din cauza hotului de Chiliman s-a facut aceasta distribuire de directii si s-a trecut Biroul ptr A.P la Polita Locala care are angajati... diversi ...pilosi, fara pregatire. E ilegal ce a facut Chiliman dar acest nou primar Tudorache , un alt hot si fripturist sadea, a lasat asa cum a mostenit si nu a indreptat lucruirile
3) Ati uitat sa imi spuneti in ce sector locuiti. Daca reusesc sa scap din blocul asta , prin vanzare, caut casa in sectorul dvs.
4) Inteleg sfatul dvs, dar dupa cum vedeti nu am cu cine sa fac front comun. Eu trebuie sa imi gasesc linistea si sa limpezesc lucrurile dandu-i in judecata pe cei din administratie, si conducerea asociatiei , nominal ( pentru ca in calitatea ce o au ...fac....) . Datorita legislatiei - pe care dvs o gasiti schimbata in mod convenabil , eu nu - eu nu am calitate procesuala si nu pot da asociatia in judecata, si nici nu as putea sa am pretentie sa imi plateasca daune ca atare si din lipsa calitatii de care am pomenit , dar si prin faptul ca asociatiile de propr nu au patrimoniu si nu pot fi obligate sa plateasca......Ce mai, mizerie specifica si pur romaneasca.
Nu pot sa imi limpezesc viata in acest bloc decat prin instanta de judecata, dar nu stiu pe ce lege, pe ce articole, si dupa cum vedeti degeaba acest site se numeste avocat.net ca niciun avocat nu da un sfat pe speta.
Am incercat sa gasesc o luminita pe la cate unul si altul si toti vor sa le platesc consultatia cu 200- 250 lei, fara sa am nicio siguranta ca voi castiga ceva la vreun proces sau ce anume, foarte clar pot sa invoc in actiune. , dar bani pe consultaite ( oricum facuta asa ...dupa ureche) vor.
Si sa va mai lamuresc cu ceva - ca a ramas in nebuloasa din postarile trecute.
Ba da se pot sterge datoriile la intretinere in felul urmator. Un datornic acumuleaza datorii pe mai mult ani. Administratia , prin hot C E poate actiona in judecata pe datornic, dar C.E ul de la mine de la bloc care are doar interes sa isi inchirieze apartamentele si sa nu declare ca sunt inchiriate ca sa nu plateasca la fisc ( deci fac afacere cu apartamentele lor clandestin) nu hotareste asa ceva. Se face ca ploua. Dupa trei ani daca administratia nu a solicitat oficial nici macar prin somatie pe datorinic, datoria ...se prescrie , iar datoria curge in continuare cu suma care incepe de la prima zi a celui de-al patru-lea an . O administratie corecta ar trece toata suma in datorie si i-ar impune-o datornicului macar in penultima zi a celor trei ani, Daca insa datornicul se intelege cu administratia , aceasta nu il actioneaza in justitie iar daca totusi ar face-o , asta s-ar intampla in cazul blocului meu, la urmatoarea zi dupa cei trei ani , astfel incat datoriniul poate avea pretentia sa i se scada din pretentia indreptatitului datoria pe cei trei ani cu motivatia ca daca indreptatitul ( administatia- asociatia de proprietari) nu a revendicat-o , ea s-a prescris.
Eu am vazut cu ochii mei hotarire judecatoreasca data in favoarea paratului care a fost iertat de datoria pe trei ani in urma. ( dar intr-un proces al unei alte adminsitratii, nu de la mine de la bloc) Ori aceasta administratie de la mine de la bloc, care e unsa cu toate alifiile - din cate am retinut de la cineva , a fost vazuta lucrand la tribunal intr-un birou, - are bune cunostinte de drept si stie sa jongleze cu legile si scaparile ei ( ca avem asemnea legi...)
De aceia am facut postul asta si am pus intrebarea pe care am pus-o prin el
Va doresc toate cele bune.
Carturarul
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1. In calitate de proprietar aveti dreptul sa dati in judecta Asociatia.
2. Parerea mea este sa dati in judecata atat Asociatia cat si presedinele, administratorul si CE (in acelasi proces) si sa cereti despagubiri de la ei in SOLIDAR, pentru a putea recupera banii de la persoanele fizice.
Atentie! Printr-un astfel de proces recuperati doar banii platiti de dumneavoastra in locul datornicilor pe ultimi trei ani dar nu ii puteti alunga pe hoti de la conducere.
3. Aveti nevoie de avocat. Platiti consultatia si, daca il angajati, costul consultatiei intra in onorariu.; pe care il veti recupera daca si cand castigati procesul.
Daca vreti sa discutam mai mult dati-mi pe mesaj privat un numar de telefon si va sun eu caci am minute nelimitate.
Revin si eu.
1. Doamna, eu nu sunt din Bucuresti... locuiesc in IASI, Nici la noi nu curge laptele si mierea pe starda, dar din toate intamplarile si cu justitia si primaria - nu ma pot plange.
Daca mai am ceva probleme, le am cu furnizorii principali - de energie termica si de apa potabila rece. Dom'le, este ceva de groaza, lucreaza doar cu inregistari - ceea ce nu este rau, dar raspunsurile le trimit cu "melcul"...
2. Pai mai mult decat ce va sfatuieste @Carturarul, chiar ca nu am ce sa va mai spun, mai ales in urma informatiilor date mai sus - adica ati ramas cam singura singura pe "baricade", insa in instanta chiar nu va mai trebuie mai multi. Solicitati sa aveti acces la documentele as. prop. , faceti contestatie la repartizarea cheltuielilor dupa ce este afisata lista de plata (in cazul in care considerati ca ati fost inselata). Daca aveti cunostinta ca proprietarii x, y, z, li s-au sters datoriile dupa 3 ani, insistati pe aceste dosare. Vinovatii au sa fie pusi sa plateasca din buzunarul propriu intregile sume pentru neluarea masurilor de recuperare a debitelor de la cei in cauza si mai ales zerorizarea datoriilor. V-am mai zis, eu asa ceva nu am mai auzit, ca o conducere a unei as. prop. sa procedeze asa. Cu totul este in cazul in care in urma unui proces se pronunta instanta, insa va spun sigur ca vina pierderii unui asemenea proces, apartine tot conducerii as. prop. si as vrea sa intelegeti ca din conducere nu face parte administratorul, deci atentie. Ca face parte din aceeasi gasca, este cu totul altceva...
V-am spus, un cenzor capabil ar face lumina in activitatea asociatiei.
Luati legatura telefonica cu @Carturarul, stiu ca este un om serios si mai ales competent, insa chiar as vrea sa ne mai povesteasca din intamplarile cu justitia. Asa mai invatam si noi.