avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga conducerea asociației să renunțe la această practică și să ia măsuri pentru obligarea la plată a celor care nu-și achită datoriile?

Administratia blocului in care locuiesc , + comitetul executiv NU vrea sa intreprinda nimic, absolut nimic , impotriva restantierilor la plata intretinerii. Acestia au intelegere cu conducerea asoc. de proprietari (+ administratora) )sa li se stearaga, sa li se ierte, o data la trei ani obligatia de a plati restantele. asa ca din trei in trei ani acestia ( datornicii ) isi reactualizeaza datoriile prin micsorarea si venirea la zi a sumelor restante. Eu, ca o simpla membra a asociatiei de proprietari pot intreprinde ceva anume pentru a obliga administratia sa ia masurile de obligare a platilor la intretinere a celor care nu vor sa se achite de aceste datorii ? De 10 ani si de 7 ani , o proprietara si un chirias nu achita intretinerea si mereu o data la trei ani li se recalculeaza si actualizeaza datoriile. Ce pot eu sa fac ? Intreb pentru ca administratora ne baga noua in plata unor "reparatii" care nu exista dar despre care pretinde ca se aduna la niste fonduri din care se platesc diverse necesitati ale constructiei, datoriile datornicilor . Va rog sa NU ma indrumati la biroul pentru relatia cu asociatiile de proprietari din primarie pentru ca am deja o experienta inutila si aceasta nu are instrumente juridice pentru a obliga administratia la unele proceduri si nici nu are experti contabili care sa evidentieze felul incorect in care administratia face calculul. Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: marbarbu , utilizator 19:14, 24 Octombrie 2017
Domnule Grecu
imi pare rau sa jignesc pe cineva. Nu asta e intentia mea aici. Imi pare rau sa va fi jignit mai ales ca nu ne cunoastem de niciun fel. si este foarte posibil - de ce nu ? - sa fiti unul dintre putinii oameni - adminsitatori de bloc - care sa nu fiti gainar , asa ca ca multi altii, ci sa fiti un om f onest bun gospodar si cinstit. Fiti sincer cu dvs si recunoasteti ca multi adiministratori de condominii exact asta sunt : gainari. Pentru ca fac ciupeli, nu fac afaceri mari, ei fac ciupeli , dar multe si constante , mai ales la reparratii care nu sunt, ....si banii se aduna in pngulita
Deci imi cer scuze daca v-am jignit pe dvs.
Nu pot sa ocup aici spatiu cu povesti. Nu asta era intentia postului meu. Intentia postului meu a fost sa aflu care e baza legica prin care pot ataca maltrapazlicurile acestei administratii. Si vad ca nimeni nu mi-o da.
In legatura cu sfaturile dvs , eu va multumesc f mult. Asa cum am spus la inceputul postarilor mele, eu cunosc legea 230/2007 f f bine si am aplicat-o intocmai.
Am procedat , prin urmare, inca de acum doi ani , intocami cum stiti si dvs si m-ati safatuit ca atare. Exact asta s-a incercat si s-a cerut : schimbarea administratiei si a conducerii asociatiei . Nu s-a putut, nu din lipsa de participanti sau de consens. A fost consens. Au fost alte aranjamente, dar asa cum am spus nu ocup spatiu aici cu povesti off topic.
La punctul 5 raspunsul este : pentru ca asa vrea ea, si profita de nestiinta oamenilor, iar eu daca am facut observatia ca atare nu m-a luta in seama si nu a fost nimeni altcineva pe langa mine care sa ma sustina, asa ca a facut ce a avrut . Ce era sa fac ? Sa o iau de par ?
Cu punctul 6, : da o sa am in vedere sa fac aceste invitatii....dar pentru anul urmator, pentru ca pe anul inca in curs s-a facut deja A.G si o alta nu mai face, si nici eu nu ma voi zbate sa fac alta acum cand e aproape sf anului.
Raman la intrebarea : pe ce lege si articol de lege o dau in judecata ? Si mai exact pentru ce ? Ca nu-mi da toate documentele pe care le-am cerut ?
Toate cele bune
Domnu Grecu,
inca ceva - ca mi-a scapat .Nu avem cenzor,(!) iar pres. asoc. de proprietari este cineva care a adus-o pe aceasta administratora ca sa -i sustina interesele personale in bloc .Unul din aceste interese este sa detina un spatiu comun ca fiind inchiriat de catre...comitetul executiuv ( format din persoane care nu locuiesc in bloc ci doar inchiriaza apartamentele ce le detin) lui , adica acestui presedinte de asociatie .
Inspectorii de la primarie ( adica de la politia locala - ca asa e la sectorul 1 ...mai anapoda decat la celelalte sectoare,- ca de aceia am afirmat ca cu primaria, adica cu acel birou pentru relatia cu asoc. de proprietari , nu se poate rezolva nimic, nimic. in interesul proprietarului, totul e... doar apa de ploaie , cum zicea cineva pe aici -) care au venit in urma reclamatiei mele, mi-au trimis raspuns ca asociatia are cenzor in persoana lui "cutrarescu cutarel" fara sa indice un contract sau ceva dovada ca el si exista. Iar in bloc , sau la vreo adunare nimeni nu l-a vazut vreodata, pe acest cenzor, nimeni nu site de el. si nicio lista cu cotele de intretinere nu a fost niciodata contrasemnata de vreun cenzor.
Deci , pentru ce o dau in judecata, ce lege ce articol ? Asta ...daca tot e un site care se numeste avocat....net
Sa aveti zile frumoase
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
marbarbu, utilizator
Si atunci, in opinia dvs, ce e de facut ?
Daca apelati la (In)justitia romana tineti cont de doua aspecte:
1. judecatorii sunt lenesi, incompetenti si partinitori pe fata cu asociatiile deci aveti putine sanse sa castigati.
2. Legea 230/2007 defineste asociatiile ca persoane juridice cu capacitate deplina de exercitiu dar fara nici un patrimoniu. Ca atare nu aveti cum recupera cheltuielile cu procesul.
Eu nu as fi atat de negativist. Stiu "povestea" @ Carturarul, din episoade mai vechi - poate 1-2 ani in urma, insa trebuie sa acceptati ca lucrurile s-au mai schimbat...
........................
Pai, daca draga doamna, presedinte aveti - dar nu aveti, cenzor nu aveti de nicio culoare, comitet (membri) nu aveti, cum s-a mai spus: atunci cum sa faceti lumina?
Repet: eu asa ceva nu am mai auzit, mai mult, cred ca "echipa" dvs. incalca grav drepturile si obligatiile proprietarilor si nu sunt simpli gainari ci sunt de-a dreptul mafioti!

Cu privire la inspectorii de la primarii - la noi acest serviciu chiar functioneaza si pot sa spun ca in urma cu doua saptamani au venit la noi in asociatie pentru ca un vecin de la et. 3 a fost inundat (fara intentie - s-a spart un furtun flexibil) de catre proprietarul de la et. 4.
Ce s-a imputat asociatiei? Ca trebuia sa intocmim o nota de constatare, sa cuantificam pagubele, etc. (asa a sunat petitia celui inundat). Povestea este mai lunga, nu am de gand sa ocup spatiul forumului, dar pentru ca am fost notificati de catre serviciul primariei, am fost nevoiti sa raspundem la notificare. S-a inteles de catre inspectori ca inundatia s-a produs in spatiul si din vina fara voie a proprietarului (pe partea orizontala), ca noi nu am putud decat sa inchidem robinetul coloanei de apa si i-am lasat pe vecini sa se inteleaga amiabil in legatura cu pagubele, lucru inteles de catre inspectori (probabil ca i-ar raspuns la petitie).
Asadar, observati ca la noi se lucreaza corect in relatiile cu SAP - serviciul asociatii de proprietari.
Cum v-am scris si in postul trecut, asteptati sa se tina urmatoarea AG (februarie-martie 2018), dar ar fi bine sa va pregatiti din timp intrebarile, problemele de discutat, precum si oamenii care vor accepta sa ocupe locuri in conducerea as. dvs. Sa nu uitati sa cautati un cenzor foarte priceput, care avand acces la documente, o sa va intocmeasca un raport complet. Cu acest document puteti merge in instanta, dar asistati de un avocat.
Nu uitati sa va gasiti si un administrator persoana fizica sau firma specializata in administrare imobile.

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Am cumparat un apartament in Dec. 2013, pentru care am primit o chitanta semnata de administrator si presedintele asociatiei de locatari cum ca nu ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asoc.de proprietari nikoleta_steliana nikoleta_steliana Am fost aleasa ca presedinte a Comisiei de cenzori de la blocul in care locuiesc. Sunt absolventa de Politehnica, ma pricep la contabilitate primara, dar nu ... (vezi toată discuția)
Relatia primarie - asociatii de proprietari Risquda Risquda Ce \"putere\" are primaria asupra asociatiilor de proprietari? Sunt in conflict cu asociatia de proprietari in care locuiesc si in acest sens am facut o ... (vezi toată discuția)