avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanțe la plata întreținerii anulate. Pot obliga conducerea asociației să renunțe la această practică și să ia măsuri pentru obligarea la plată a celor care nu-și achită datoriile?

Administratia blocului in care locuiesc , + comitetul executiv NU vrea sa intreprinda nimic, absolut nimic , impotriva restantierilor la plata intretinerii. Acestia au intelegere cu conducerea asoc. de proprietari (+ administratora) )sa li se stearaga, sa li se ierte, o data la trei ani obligatia de a plati restantele. asa ca din trei in trei ani acestia ( datornicii ) isi reactualizeaza datoriile prin micsorarea si venirea la zi a sumelor restante. Eu, ca o simpla membra a asociatiei de proprietari pot intreprinde ceva anume pentru a obliga administratia sa ia masurile de obligare a platilor la intretinere a celor care nu vor sa se achite de aceste datorii ? De 10 ani si de 7 ani , o proprietara si un chirias nu achita intretinerea si mereu o data la trei ani li se recalculeaza si actualizeaza datoriile. Ce pot eu sa fac ? Intreb pentru ca administratora ne baga noua in plata unor "reparatii" care nu exista dar despre care pretinde ca se aduna la niste fonduri din care se platesc diverse necesitati ale constructiei, datoriile datornicilor . Va rog sa NU ma indrumati la biroul pentru relatia cu asociatiile de proprietari din primarie pentru ca am deja o experienta inutila si aceasta nu are instrumente juridice pentru a obliga administratia la unele proceduri si nici nu are experti contabili care sa evidentieze felul incorect in care administratia face calculul. Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: marbarbu , utilizator 19:14, 24 Octombrie 2017
Danocs, asa este . Mare dreptate aveti : legea 230/2007 e apa de ploaie si da frau liber la specualre din partea unor gainari ca acesti administratori. Pentru ca maltrapazlacurile pe care le fac ei , ciupind de la adminstrarea blocurilor ( atunci cind au mai multe cum e adminstratora blocului meu; are mai multe blocuri) sunt pana la urma gainarii. Dar partea rea este ca ne fac noua nervi si zile amare.
In legatura cu Legea 230 eu m-am gandit sa iau legatura cu un deputat de Bucuresti pentru propunere de schimbare a ei , sa capete alt continut in care precizia si sanctiunea sa fie firu rosu
Doamna marbarbu, -OutStanding este suficient-, este adevărat că mergând pe mai multe idei, consumul de energie psihică se va divide și diminua, dar plângerea penală o faceți o singură dată, pe când un anunț în ziar trebuie reînnoit permanent, eventual alte demersuri pe care le-ați putea întreprinde.
Eu așa aș proceda, iar când m-aș întâlni cu acel ,,caracter'', aș zambi; sigur se va întreba ce puneți la cale de sunteți destinsă, timp în care ar mai rări-o cu furtișagurile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trimiteti prin posta, cu confirmare de primire, catre comitetul executiv o cerere prin care sa va puna la dispozitie toate documentele necesare pentru lamurirea acestei situatii.
Mentionati in cerere ca va sprijiniti solicitatarea pe art.10 din Legea 230/2007:
Art. 10. - Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia

De asemenea mentionati ca, in cazul in care nu vi se raspunde corespunzator acestei solicitari, va veti adresa instantei.
Si chiar asta sa faceti.

Nu mai cautati pe la altii "potcoave de cai morti". Tot ce puteti face este in interiorul asociatiei. Eventual mai luati de partea dv. si alti vecini care va impartasesc punctul de vedere si puneti presiune pe presedinte si administrator.
Elga50, fiti sigur ca am facut deja ce propuneti dvs. Si, mai mult, am mers l a aceasta administratora cu martori dupa mine ca sa ii cer sa imi dea ce i-am cerut prin scrisoare cu confirmare de primire iar martorii sa auda cum ma refuza....
Dar va intreb : pe ce articol sau lege o dau in judecata ?
Mutumesc ptr raspuns
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Observ ca tot ceea ce vi s-a raspuns (ca sfaturi, parei) , dvs. le-ati parcurs deja...
Foarte bina observatia data de doamna moderatoare, adica dvs. mergeti si reclamati niste fapte la autoritati care nu mai stiu ce sa faca sa renuntati la reclamatii.
Eu, desi sunt administrator de imobile (gainar in opinia dvs.), asa ceva nu am mai auzit pana acum si ma refer la stergerea debitelor acumulate de catre unii proprietari, odata la 3 ani!
Ce puteti face?
1. Convocati AG a membrilor. Daca cunoasteti f. bine L 230/2007, trebuie sa stiti ca AG poate fi ordinara sau extraordinara si va orientati;
2. In AG aduceti vecini cati mai multi care va impartasesc opiniile (aici as mentiona ca respectivii sa fie membri ai as. prop. - deci cu drept de vot in AG), aratati-le "negru pe alb" faptele, cereti sa vi se arate documentele si baza legala pentru ceea ce fac.
3. Pregatiti-va sa faceti schimbari in conducerea as. prop. (membri com. ex., membri comisia de cenzori, presedinte as. prop.);
4. Daca gasiti de cuviinta, schimbati si administratorul gainar; aici as mentiona faptul ca gainarul repectiv poate sa faca ce manevrea vrea muschii lui, daca com. ex. si comisia de cenzori este zero.
5. Apoi, nu inteleg de ce la adunarile dvs. (de bloc, de scara, de asociatie), procesul verbal este scris de administratora care poate sa scrie ce doreste dansa - asa cum ati mentionat; in mod normal, redactarea acestor procese verbale se face de catre o comisie formata de obicei din cel putin 2 persoane, alese dintre membrii as. prop., chiar atunci in momentul desfasurarii AG;
6. La AG a membrilor sa invitati si pe acei inspectori de la sect. 1 Bucuresti, poate si un politist de la politia de sector care raspunde de zona dvs. Tinand cont ca de obicei, AG nu se desfasoara la prima convocare, sa aveti grija ca invitatiile sa fie facute pentru data si ora desfasurarii AG reconvocate. Sigur, nu stiu cum ati putea face dvs. aceste invitatii, avand in vedere ca acestea trebuie sa plece de la conducerea as. prop. Tocmai, aici ar trebui sa discutati chiar cu impricinatii care nu vor accepta asa ceva, insa invitatia poate pleca si de la o persoana fizica, dvs. personal sau un grup de proprietari care vor semna o petitie catre comandatul sectiei de politie, aratati ce se intampla pe-acolo si in final rugati sa participe la AG.
Tot ceea ce intreprindeti sa faceti in scris, cu nr. de inregistrare. Dvs. in cadrul as. prop. ''discutati'' doar cu presedintele as. prop, eventual cu presedintele comisiei de cenzori. Nu discutati cu administratora ca nu este competenta pe aceasta discutie! Mentionez inca o data: asa speta la o as. prop. NU AM AUZIT in tara romaneasca, va rog sa ma credeti!
Va doresc mult succes!

Alte discuții în legătură

Restanta intretinere Ciprian001 Ciprian001 Buna ziua, Am cumparat un apartament in Dec. 2013, pentru care am primit o chitanta semnata de administrator si presedintele asociatiei de locatari cum ca nu ... (vezi toată discuția)
Descarcare de gestiune la asoc.de proprietari nikoleta_steliana nikoleta_steliana Am fost aleasa ca presedinte a Comisiei de cenzori de la blocul in care locuiesc. Sunt absolventa de Politehnica, ma pricep la contabilitate primara, dar nu ... (vezi toată discuția)
Relatia primarie - asociatii de proprietari Risquda Risquda Ce \"putere\" are primaria asupra asociatiilor de proprietari? Sunt in conflict cu asociatia de proprietari in care locuiesc si in acest sens am facut o ... (vezi toată discuția)