avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 980 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbarea custodiei minorului. Care este procedura?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbarea custodiei minorului. Care este procedura?

Bună ziua. Am divorțat de 3 ani. Fetița mea a fost la început încredințată fostei soții. Dar de anul trecut fiica mea de 13 ani a rămas la mine in Cluj,și aici a inceput școala. Până acum trimitea cate 100 Ron+ alocația fiicei. Dar din August nu mai trimite nici una. Pot schimba custodia in Cluj-Napoca,sau se face in Odorheiu Secuiesc? Divorțul a fost pronunțat la Cluj-Napoca de către un notar public. Iar alocația o pot cere la adresa mea,fara custodia mea,deoarece fiica mea pe acte încă figurează pe domiciliul ei. Ce pași trebuie sa fac?
Va mulțumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Joi, 12 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 00:25, 12 Octombrie 2017
Buna seara,
Puteti solicita stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra si stabilirea pensiei alimentare din partea mamei in instanta.
Asa nu va mai avea ce sa faca si va trimite dreptul fetei.
Mulțumesc frumos. Și schimbarea adresei alocației o pot solicita înainte de a intra în instanță,sau doar după pronunțarea instanței?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce e aia 100 de ron? E bolnava mama, are vreun handicap, sau ce? Pai sa puna mana sa munceasca sa contribuie la viata copilului. Oricum, trebuie sa plateasca minim 25% din salariu minim pe economie. Doar cu hotarare puteti cere virarea alocatiei catre dvs. Cereti stabilirea domiciliului copilei la dvs si pensie pe care sa o plateasca mama pentru copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil ContSters205298 ContSters205298 Divort pronuntat,instanta dispune : -autoritatea parinteasca sa fie ... (vezi toată discuția)
Solicitare incredintare minor si supunere la plata pensiei alimentare janedoe2009 janedoe2009 Buna ziua, in anul 2010,in urma divortului, minora de10ani a fost incredintata mamei de comun acord.In decursul celor doi ani care s-au scurs de la ... (vezi toată discuția)
Poate forța minora? Bereschi  Janos Bereschi Janos Bună ziua. Pe acte custodia fetiței mele de 13 ani este la mama sa. Dar de 2 ani fetița se afla la domiciliul meu. Eu o cresc,este aici în Cluj la ... (vezi toată discuția)