avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 286 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vatamare corporala cu parasirea locului accidentului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vatamare corporala cu parasirea locului accidentului

Nu am observat la timp un pieton si am franat brusc. Masina s-a oprit la viitoarele pietonului, fara sa o atinga,zic eu. Pietonul a plecat mai departe s-a urcat intr-o autobuz si a plecat. Ca urmare am plecat si Eu. A doua zi m-a sunat politia ca s-a prezentat pietonul cu leziuni . Mi s-a intocmit dosar pentru vatamare si parasirea locului accidentului. Pieton are certificat medical in care scrie ca ar putea avea o contuzie ca urmare a unui accident rutier si ca ar Putea necesita 6-7 zile de ingrijiri. Ce as Putea face?
Ar fi indicat sa solicitati ajutor specializat al unui avocat.
Trebuie vazute actele de la dosar pentru a se vedea ce anume scrie in acel certificat medical.
O expertiza a vehiculului ar fi buna pentru a se vedea daca exista urme de contact pe masina dvs.
Daca autoturismul avea o viteza redusa, de cca 1-5 km/h, este posibil sa nu inregistreze avarii.
Este important ce s-a retinut in CML, trebuie stiut daca au fost martori la eveniment etc.
Este bine sa va exercitati dreptul la aparare si sa incercati sa combateti acuzatiile aduse daca nu sunt reale sau sa va recunoasteti vinovatia in cazul in care ati savarsit fapta, sperand la o individualizare judiciara corecta a pedepsei.
Oricum, in cazul trimiterii in judecata, daca veti fi gasit vinovat, riscati o condamnare la o pedeapsa cu inchisoarea si suspendarea executarii sub supraveghere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire. solicitare de expertiza tehnica auto si experiment judiciar CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In cadrul unei cereri de revizuire urmeaza sa solicit efectuarea unei expertize tehnica auto si experiment judiciar. A avut cineva o situatie similara pe ... (vezi toată discuția)
Daune in caz de lovire pe trecerea de pietoni si parasirea locului accidentului Rayodeluz Rayodeluz Buna ziua, Doresc sa cer sfatul in legatura cu un accident rutier, si anume ...pe trecerea de pietoni m-a lovit o masina care a plecat de la fata locului. ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni anova anova Domnilor Avocati, Am provocat un accident cu masina acrosand pe trecerea de pietoni un barbat in jur de 35 de ani. Aveam viteza in jur de 60 km/h, datorita ... (vezi toată discuția)