avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Datorii ale firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Datorii ale firmei

Buna ziua!
In 2003 am infiintat o firma, propietarul fiind eu, dar administratorul fiind fratele meu. Eu sunt plecata in strainatate asa ca am lasat firma in grija fratelui meu. Recent am aflat de pe pagina Ministerului Finantelor, ca firma are Datorii Total 45 188 RON. Nu stiu cui ii datoreaza firma, daca statului sau altei firme, am fost neplacut surprinsa, iar fratele meu nu imi da nici un fel de explicatii. Activitatea firmei a fost suspendata in iunie 2009. Fiind plecata din tara , multe nu pot sa fac momentan in legatura cu aceasta problema. Tot ce pot sa fac, este sa va cer ajutorul, si sa va intreb care sunt urmarile actiunii lui, unde pot sa aflu cui ii datoreaza firma, si ce as putea eu sa fac ca sa ajut cu ceva situatia?
Va multumesc din suflet pt ajutorul Dvs si anticipat pentru raspunsul Dvs.
Cel mai recent răspuns: Anemari77 , utilizator 21:14, 6 Octombrie 2009
Depinde in ce sectiune a-ti citit pe pagina ministerului de finante, dar daca sunt la stat in mod sigur o sa va faca o chemare la instanta pentru lichdare
Va mulltumesc pt raspuns.
Informatia am gasit-o pe pagina mfinante.ro, informatii contribuabili, persoane juridice, si am introdus codul unic de identificare al societatii comerciale. Stiti cumva cum pot sa ma asigur daca aceste datorii sunt fata de stat sau alte firme? Unde pot sa obtin aceste informatii?
Va multumesc din suflet.
Daca doriti informatii sigure, aveti nevoie de ultima balanta analitica a firmei. Poate va ajuta contabila care tine evidenta.
In balanta aveti informatiile privind datoriile la furnizori, la stat, alti datornici. Cat priveste statul, puteti ruga contabila sau orice alta persoana sa va obtina un certificat fiscal de la Administratia Financiara. Veti afla din fisa sintetica toate datoriile la zi. Pe site-ul mentionat nu sunt toate actualizarile.
In privinta urmarilor, pentru datoriile la stat, probabil a inceput executarea silita a firmei. In prima faza se pune poprire pe conturile firmei. Daca intra bani in cont acestia se duc la stat.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
ContSters69724, utilizator
Va multumesc foarte foarte mult pentru ajutorul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pentru firma nou infiintata fara activitate? raduvasile2 raduvasile2 Buna seara, Recent am infiintat o firma SRL neplatitoare de TVA eu fiind administrator unic si numai ce am ridicat certificatul de inregistrare al firmei si ... (vezi toată discuția)
Bilantul contabil GeorgianaBalinisteanu GeorgianaBalinisteanu bilantul contabil este public? unde este depozitat? ce lege defineste bilantul si continutul lui.? (vezi toată discuția)
Urgent va rog - termen balanta Krissia . Krissia . #-o Am si eu nevoie urgent de o informatie. Exista o baza legala care prevede termenul legal de inchidere a unei balante lunare? 10 zile, 25 zile....? Si daca ... (vezi toată discuția)