avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Calcul cote de intretinere la bloc.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Calcul cote de intretinere la bloc.

In ce conditii poate un presedinte de bloc sa dispuna sa se calculeze cotele de intretinere in functie de cine locuieste in apartament, adica daca ai chiriasi sa platesti mai mult ? Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 15:00, 8 Noiembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pretentia presedintelui de asociatie nu are temei legal
Nu exista dispozitie in vigoare care sa prevada impunerea la calculul cotelor de intretinere conditionat de calitatea locatarului
taraminunilor a scris:

In ce conditii poate un presedinte de bloc sa dispuna sa se calculeze cotele de intretinere in functie de cine locuieste in apartament, adica daca ai chiriasi sa platesti mai mult ? Multumesc .


Mai mult decat ce ?
Pentru ca daca proprietarul este unul singur, dar nu locuieste acolo si are chiriasi, e normal sa se tina cont de numarul persoanelor care locuiesc efectiv acolo, nu credeti ?
Daca este vorba de altceva, fiti mai explicit/a !
Ma refeream la calitate nu la numarul de persoane, normal. Adica la un apartament in care locuiesc 2 proprietari fata de 2 chiriasi, suma difera colosal. De la 260 lei la 380 lei.
Eu zic ca faceti o confuzie, insa, bine ar fi sa contestati sumele repartizate pe lista de plata si in 7 zile tre' sa primiti raspuns si atunci o sa obervati ca nu este chiar asa cum ziceti. Poate trageti cu ochiul si la alte apartamente...
Si ce inseamna de fapt:
Ma refeream la calitate nu la numarul de persoane, normal.

Dar daca chiriasii sunt de culoare, tre' sa achit in plus cu 20%? Dar daca sunt catolici, ce se intampla?
Contestati si poate ne informati si pe noi cu raspunsul presedintelui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati cu mult umflate saschart saschart Buna ziua. Avem probleme mari cu asociatia din blocul unde am un apartament inchiriat. Chiriasul este rau platinic, problema cea mare este ca admnistratorul ... (vezi toată discuția)
Plata cheltuielilor comune pentru chiriasi muguras_87 muguras_87 V-as fi recunoscator pt o parere privind plata cheltuielilor comune si administrative avand in vedere ca eu sunt chirias. As vrea sa stiu daca se ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii katalino10 katalino10 lucrez in italia de 7 ani,apartamentul din romania este gol nu locuieste nimeni de ce sa mai platesc intretinerea?????????????? este normal sa fiu trecuta 0+1 ... (vezi toată discuția)