avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie de plata intre angajat si angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie de plata intre angajat si angajator

Am lucrat la o firma, pe post de ajutor de ospatar, luna trecuta sa gasit lipsa in gestiune apoximativ 8000 RON, cu unele ,, verificari ,, suma a ramas la 6000 RON, atunci am fost anuntati ca vom plati aceea suma, totodata cu reducerea salariului cu 25% . Eu mi-am dat demisia nefiind de acord,in primul rand pentru ca nu am de ce plati si un cel din urma in gestiune nu aveam doar noi acces. De atunci si pana in prezent sunt sunata zilnic de jurista firmei pentru a incheia o conventie cu firma sa raman angajata si sa mi se opreasca lunar din salariu sau ma va da in judecata.Atunci am preferat sa ma dea in judecata si facem totul pe cale legala. Este legala o asemenea conventie? Unde ma pot adresa pentru a solutiona problema?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:48, 12 Octombrie 2009
Inca nu ma actionat in judecata, insa ma tot ameninta. Nu a luat demisia mea in calcul si nu a inregistrat-o la ITM. Unde m-as putea adresa pentru asa ceva? Care sunt costurile pentru actionarea in judecata?
Pentru actionarea in judecata a angajatorului, daca este vorba despre un litigiu de munca, nu se platesc taxele judiciare de timbru , ci eventual numai onorariul avocatului daca se angajeaza un avocat.

Pentru nereguli in legatura cu raporturile de munca savarsite de catre angajator , va puteti adresa ITM-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Paguba in gestiune ginnyy ginnyy Buna seara! Imi puteti spune, va rog, care sunt etapele necesare recuperarii prejudiciului de catre angajator, atunci cand se constata o paguba in ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante de la angajat ContSters61319 ContSters61319 Buna ziua, Cum poate o firma sa recupereze \"gaurile\" facute de un angajat(reprezentant de vanzari)? I s-a facut inventar iar lipsurile le-a recunoscut ... (vezi toată discuția)
Prejudiciu creat de salariat monica borz monica borz Buna ziua. Ma intereseaza parerea dvs. referitor la recuperarea unui prejudiciu de la un salariat. Daca salariatul recunoaste prejudiciul si este de acord sa-l ... (vezi toată discuția)