avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... insulte si amenintari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

insulte si amenintari

Buna-ziua. As vrea sa stiu daca as avea castig de cauza. Am hotarat sa.i fac plangere penala fostului meu concubin nu stiu sigur daca asa se numeste, de fapt avocata mea a facut. El m-a amenintat cu moartea si m-a insultat in scara blocului, dar si pe strada. Martor o voi avea doar pe mama mea, ea a fost de fata in ambele situatii. In scara erau de fata doar 2 vecini, dar nimeni nu vrea sa auda de procese. As putea sa fac ceva macar unul din ei sa fie obligat sa vina sa spuna ce a auzit?Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 19:04, 6 Octombrie 2009
Da, puteti sa depuneti plangere penala pentru amenintare, insa va trebui ca persoanele care au asistat sa fie citate in calitate de martori, pentru ca dvs. sa va puteti sustine acuzatiile. Chiar daca persoanele nu doresc sa fie implicate, odata citate , au datoria sa se prezinte, in caz contrar, ar putea fi amendate sau chiar aduse cu mandat , daca se vaimpune acerst lucru.
Puteti formula plangere penala impotriva persoanei cu care ati convietuit pentru amenintare,cu conditia sa dovediti veridicitatea celor inserate in aceasta cu probatoriile pe care le veti administra in cauza,acte,martori,alte probatorii.
Cel mai bine ar fi ca martorii sa nu va fie rude.Puteti cita in calitate de martori si alte persoane,daca exista,astfel cum v-a sugerat si d-na consiler.Ele sunt obligate sa compara in fata instantei,daca sunt legal citate si sa declare adevarul,sub sanctiunea prev.de art.26o c.pen,privind marturia mincinoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor la procesul de divort cris_deo cris_deo buna ziua. unde trebuie sa actionez pt o marturie mincinoasa , calomnioasa si tendentioasa in acelas timp a unui martor in timpul procesului de divort , acum ... (vezi toată discuția)
Problema pe okazii.ro adrian_g2575 adrian_g2575 buna ziua. am facut o intelegere cu un utilizator de pe okazii sa facem un schimb de telefoane. schimbul a avut loc dar el sustine acum ca eu nu i-am trimis ... (vezi toată discuția)
Acuzat de marturie mincinoasa johnyk johnyk am si eu o problema ,intr-o seara pe strada mea un grup de scandalagii au fost sactionati cu amenda pentru injurii la adresa mea ,problema este ca au fost ... (vezi toată discuția)