avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Proces verbal de constatare a contraventiei fals - cum ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Proces verbal de constatare a contraventiei fals - cum il contest?

Buna ziua,

In anul 2013 am fost oprita de un politist pt ca mergeam pe sens unic in sens gresit (nu s evedea semnul). Am refuzat sa semnez procesul. Politistul s-a enervat, l-a rupt si a plecat. De fata a fost sora mea.

De atunci si pana acum o luna nu am mai auzit de acel proces. Acum o luna mi-a venit de la ANAF somatie ca nu l-am platit.

Am contestat procesul ca fiind necomunciat. Acum am primit, odata cu intampinarea, un proces-verbal unde scrie la martori ca Persoanele prezente au refuzat calitatea de martori si la Mentiuni scrie Nu era semn de sens unic, refuz sa semnez (nu e scris de mine, ci de politis la persoana intai, evident). Procesul a fost comunicat prin afisare la Primarie pe motivul Persoana nu poate fi identificata pe raza localitatii. Eu am acelasi domiciliu de 35 de ani, procesul nu a fost deloc comunicat prin posta.

Vreau sa fac plangere impotriva politistului pt fals. Ce fac cu contestatia? E plangerea motiv de admitere a contestatiei?

Va multumesc,

Ultima modificare: Vineri, 13 Octombrie 2017
elsae, utilizator
Cel mai recent răspuns: elsae , utilizator 16:32, 15 Octombrie 2017
Buna ziua
Daca deja ati atacat acel PV de contravetie asteptati sa va judecati si abia apoi actionati mai departe daca este cazul!
Invocati lipsa comunicarii si prescripția în plângere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna ziua din nou,

Adica spun in contestatie ca e fals procesul verbal? In procesul de contestatie se poate stabili ca procesul verbal e fals?

Am spus ca nu a fost comunicat si mi-au trimis acea dovada de comunicare prin afisare pe motiv ca nu am fost gasita pe raza localitatii...
Ultima modificare: Duminică, 15 Octombrie 2017
elsae, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Afisarea procesului-verbal nerealizata in realitate rexrex rexrex Buna ziua Am nevoie de un raspuns cat mai corect. Mi sa transmis prin posta in 27.04.2015 cu recomandata un proces-verbal de contraventie intocmit in ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda radar derderian derderian stimati colegi, la data de 25 mai ac, in oras Ghimbav, pe DN1, 4 benzi si separator, am fost avertizat prin flashuri ca mai in fata este politie, am redus ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda circulatie BeniaminCaba BeniaminCaba Am primit o amenda pentru depasirea vitezei si in amenda e specificat doar o localitate si denumirea drumului DNxx (drumul national respectiv tranverseaza ... (vezi toată discuția)