avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare casă în indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare casă în indiviziune

Am contractul de casa in indiviziune ,cu 5 mostenitori .Pot sa vind? Sau cum procedez sa pot vinde? Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: ContSters440266 , utilizator 14:26, 14 Octombrie 2017
Buna seara,
Cel mai simplu este sa solicitati iesirea din indiviziune in instanta 9daca nu va intelegeti), sa solicitati imobilul in materialitatea sa cu obligatia de a plati sulta.
Vindeti si platiti sultele.
Iesirea din indiviziune prin instanta in cit timp se incheie si cit costa taxa estimativ. Va rog frumos!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ori vindeți toti 5.
Ori încheiat un partaj prin care dvs să le achitați sulte celorlalți 4 (daca au pretentii), iar bunul să vă revina in integralitatea sa. Ulterior îl puteți vinde.
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bunuri la comun larat larat In conditiile in care mostenesti niste bunuri (imobiliare) impreuna cu alte persoane si aceste persoane refuza orice tranzactie,vindere sau propune preturi si ... (vezi toată discuția)
Proprietate imobil. andre_1973 andre_1973 Buna ziua! In cazul in care doua persoane au in proprietate un imobil care nu se poate impartii fizic si nu se ajunge la intelegere din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism mostenire dianafilip dianafilip Buna ziua! Dupa decesul sotului , am dezbatut succesiunea si am dobandit un autoturism eu -sotie si cei 2 copii. Vreau sa vand autoturismul cum procedez ... (vezi toată discuția)