avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie

poate fi tulburata posesia unui teren detinut in urma unui partaj voluntar,teren intabulat pe care a fost eliberata o autorizatie de constructie?
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 07:03, 7 Octombrie 2009
Daca exista o stapanire indelungata , abuziva , e savarsita in concret infractiunea de tulburare de posesie.

Retragerea plangerii penala prealabile nu e incidenta , insa impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Poate ar trebui sa stiti ca daca vorbiti de infractiunea de tulburare de posesie suna asa:
(1)Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Asta inseamna ca trebuie sa existe o ocupare
ca ocuparea trebuie sa fie fara drept
ca terenul ocupat sa fie in posesia altuia .. aici admitandu-se ca poate fi si o simpla detentie precara
sa nu existe un consimtamant al posesorului
si sa existe un refuz de a elibera acest teren

Spre deosebire de colega Stoica -pe care o apreciez dealtfel f. mult-... cred ca nu are relevanta perioada de timp in care are loc tulburarea atata vreme cat sunt indeplinite conditiile prev. de textul citat.
speta e urmatoarea: pe terenul pe care sunt intabulat, unchiul meu detine o magazie de lemne pe care refuza sa o demoleze.pina la partajul voluntar el a utilizat acest teren,in urma partajului si a masuratorilor terenul imi apartine ,eu construind un imobil
DA .. exista tulburare .. in conditile aratate.
Asta nu e tulburare de posesie, stimate domn. La mometul efectuarii constructiei inteleg ca el avea un oarecare drept de folosinta. In acest moment, daca vreti sa o darame, va trebui sa il despagubiti.
Se vor aplica regulile accesiunii imobiliare.

Alte discuții în legătură

Tulburarea de posesie csty csty o persoana detine titlu de proprietate asupra unui teren,dar fara sa stie amplasamentul si fara sa se foloseasca de el.O alta persoana constuieste un imobil pe ... (vezi toată discuția)
Demolare gard construit abuziv doina_manuela doina_manuela Deoarece ma tem sa nu aiba implicatii juridice, cred ca aceasta este aria unde ar trebui sa postez intrebarea mea. Situatia de fapt: In 2003 ni s-a retrocedat ... (vezi toată discuția)
Gard de beton construit in totalitate pe terenul meu emibeldiman emibeldiman Buza ziua, Va rogsa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema.Am cadastru la teren,si sunt vecin cu un domn care de asemenea are cadastru facut. Limitele ... (vezi toată discuția)