Poate ar trebui sa stiti ca daca vorbiti de infractiunea de tulburare de posesie suna asa:
(1)Ocuparea, în întregime sau în parte, fără drept, a unui imobil aflat în posesia altuia, fără consimţământul acestuia sau fără aprobare prealabilă primită în condiţiile legii, ori refuzul de a elibera imobilul astfel ocupat se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
Asta inseamna ca trebuie sa existe o ocupare
ca ocuparea trebuie sa fie fara drept
ca terenul ocupat sa fie in posesia altuia .. aici admitandu-se ca poate fi si o simpla detentie precara
sa nu existe un consimtamant al posesorului
si sa existe un refuz de a elibera acest teren
Spre deosebire de colega Stoica -pe care o apreciez dealtfel f. mult-... cred ca nu are relevanta perioada de timp in care are loc tulburarea atata vreme cat sunt indeplinite conditiile prev. de textul citat.
speta e urmatoarea: pe terenul pe care sunt intabulat, unchiul meu detine o magazie de lemne pe care refuza sa o demoleze.pina la partajul voluntar el a utilizat acest teren,in urma partajului si a masuratorilor terenul imi apartine ,eu construind un imobil
Asta nu e tulburare de posesie, stimate domn. La mometul efectuarii constructiei inteleg ca el avea un oarecare drept de folosinta. In acest moment, daca vreti sa o darame, va trebui sa il despagubiti.
Se vor aplica regulile accesiunii imobiliare.
Tulburarea de posesie
csty
o persoana detine titlu de proprietate asupra unui teren,dar fara sa stie amplasamentul si fara sa se foloseasca de el.O alta persoana constuieste un imobil pe ... (vezi toată discuția)