avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie

poate fi tulburata posesia unui teren detinut in urma unui partaj voluntar,teren intabulat pe care a fost eliberata o autorizatie de constructie?
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 07:03, 7 Octombrie 2009
E drept , detaliile lipsesc.Daca insa , bunul a fost partajat , iar constructia a fost edificata fara a exista un just titlu , am putea discuta de infractiunea sus mentionata.
in planul de situatie precum si in contractul de partaj apare terenul liber de sarcini
Pentru mine este evident si nu cred ca ma pripesc cand spun ca ar fi cam asa :
=Avem pana la 01.01.2009 (data ipotetica) 2 coproprietari care poseda terenul in acelasi timp, folosindu-l (ba mai mult, in cazul de fata, adypompy spune ca - inainte de partaj - proprietarul terenului a posedat in mod real terenul in cauza).
= Pana la 01.01.2009, acesta ridica pe acest teren o "constructie" adica face o acoperitoare de lemne
= La 01.01.2009 cei 2 se prezinta la notariat si incheie un partaj voluntar. Acoperitoarea respectiva neavand valoare de constructie definitiva nu apare pe niciun act, proprietarul constructiei neluand in calcul posibilitatea de a nu-l mai folosi. Probabil erau in relatii bune.
= Candva, dupa 01.01.2009, cei 2 intra in conflict, drept pentru care noul proprietar al terenului ii solicita sa isi ia constructia de pe terenul lui.

Eu unul consider ca in acest caz nu poate fi vorba de tulburare de posesie ci de accesiune imobiliara.

Draga adypompy, fa-i omului o oferta prin intermediul executorului judecatoresc cu valoarea a 4 stalpi de lemn si un colac de sarma la care adauga 100 lei manopera si, daca nu accepta, procedeaza la daramarea constructiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea de posesie csty csty o persoana detine titlu de proprietate asupra unui teren,dar fara sa stie amplasamentul si fara sa se foloseasca de el.O alta persoana constuieste un imobil pe ... (vezi toată discuția)
Demolare gard construit abuziv doina_manuela doina_manuela Deoarece ma tem sa nu aiba implicatii juridice, cred ca aceasta este aria unde ar trebui sa postez intrebarea mea. Situatia de fapt: In 2003 ni s-a retrocedat ... (vezi toată discuția)
Gard de beton construit in totalitate pe terenul meu emibeldiman emibeldiman Buza ziua, Va rogsa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema.Am cadastru la teren,si sunt vecin cu un domn care de asemenea are cadastru facut. Limitele ... (vezi toată discuția)