avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare de posesie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare de posesie

poate fi tulburata posesia unui teren detinut in urma unui partaj voluntar,teren intabulat pe care a fost eliberata o autorizatie de constructie?
Cel mai recent răspuns: Avocat Julea Stefan , Avocat 07:03, 7 Octombrie 2009
avea acelas drept ca si mine de coproprietar.acum el detine o proprietate pe terenul meu,nu?
Nu detine o "proprietate" ci o constructie. Art.494 teza ultima Cod civil : daca constructia a fost realizata de o persoana de buna credinta, proprietarul pamantului nu va putea cere ridicarea constructiei dar va avea dreptul sau de a inapoia valoarea materialelor si manopera, sau de a plati o suma de bani egala cu cresterea valorii fondului
Dumneavoastra va referiti la accesiunea imobiliara artificiala ,situatia in care constructorul e de buna credinta .

De ce n-ar fi incidenta infractiunea de tulburare de posesie?;)
chiar daca este vb de o constructie neautorizata? este vorba de 6 pari infipti in pamint peste care au fost asezate citeva placi de azbociment sub care depoziteaza lemnele
Stoica Ioana a scris:

Dumneavoastra va referiti la accesiunea imobiliara artificiala ,situatia in care constructorul e de buna credinta .

De ce n-ar fi incidenta infractiunea de tulburare de posesie?;)

pentru ca la data ridicarii constructiei, constructorul era coproprietar pe teren. autorul subiectului nu ne spune daca aceasta constructie a fost inclusa in partaj.

in ceea ce priveste autorizarea, nu cred ca era necesara, fiind vorba de o constructie provizorie. cert este ca ea exista si are o valoare.

Alte discuții în legătură

Tulburarea de posesie csty csty o persoana detine titlu de proprietate asupra unui teren,dar fara sa stie amplasamentul si fara sa se foloseasca de el.O alta persoana constuieste un imobil pe ... (vezi toată discuția)
Demolare gard construit abuziv doina_manuela doina_manuela Deoarece ma tem sa nu aiba implicatii juridice, cred ca aceasta este aria unde ar trebui sa postez intrebarea mea. Situatia de fapt: In 2003 ni s-a retrocedat ... (vezi toată discuția)
Gard de beton construit in totalitate pe terenul meu emibeldiman emibeldiman Buza ziua, Va rogsa ma ajutati cu sfaturi in urmatoarea problema.Am cadastru la teren,si sunt vecin cu un domn care de asemenea are cadastru facut. Limitele ... (vezi toată discuția)