avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata orelor de noapte
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata orelor de noapte

Buna dimineata,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine privind interpretarea legii legata de plata orelor de noapte. Programul de lucru este: 2 dimineti (03.00-11.00), 2dupa-amieze (15.00-23.00), 2 zile libere. Nu este mereu aceasta ordine, dar in fiecare luna avem liberele legale. Patronul ne-a informat ca nu ne poate plati acele 3 ore consecutive de noapte (03.00-06.00), deoarece nu ne incadram in Art.125, specificand astfel: lit a - orele de noapte trebuie sa faca parte din programul zilnic, lit. B - nu intrunim 30% din orele total lucrate intr-o luna si nici nu exista "ori" intre aceste 2 variante (a si b)....(??) Este adevarat: 30% nu acoperim, dar nici la varianta "a" nu ne incadram? Mai exact cum se interpreteaza correct aceasta formulare: " 2)Salariatul de noapte reprezintă, după caz:
a)salariatul care efectuează muncă de noapte cel puţin 3 ore din timpul său zilnic de lucru;" ar trebui sa lucram numai de noapte toata luna pentru ca sa putem fi platiti conform legii? Va multumesc mult pentru rabdarea de a citi mesajul.
Cel mai recent răspuns: Margareta78D , utilizator 19:41, 18 Octombrie 2017
Bună seara,
Dacă subiectul meu este cumva off-topic va rog sa ma anuntati,ca sa îl distribui în alta parte (sfatuindu-ma și care este categoria corecta), deoarece am nevoie de lămuririle dvs cat mai repede.
Va mulțumesc de înțelegere și ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor de noapte vasianp vasianp Numele meu este V. Petru de profesie electrician medie tensiune.Serviciul meu se desfasoara in ture de trei schimburi astfel; 07.00-15.00 sch 1 15.00-23.00 ... (vezi toată discuția)
Spor pt munca de noapte liliua2008 liliua2008 BUNA ZIUA! VA ROG SA-MI SPUNETI CARE ESTE SPORUL PT MUNCA DE NOAPTE CARE SE ACORDA CELOR CE MUNCESC NOAPTEA? TREBUIE SA SE ANUNTE ITM ANUAL DE FAPTUL CA ... (vezi toată discuția)
Sporul pentru repausul saptamanal ctm ctm Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns privind cadrul juridic reglementat de art. 137 C.Muncii. Lucrez intr-o firma privata din servicii de ... (vezi toată discuția)