avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate anula declarația consimțământ ieșire din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate anula declarația consimțământ ieșire din țară minor?

Bună. Cum se poate anula declarația pentru ieșirea din țară a unui minor? Mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 13:41, 20 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu puteti anula o declaratie, eventual puteti da alta prin ca declarati ca v-ati sucit si nu sunteti de acord , declaratia sa ajunga la persoana cu care urma sa plece minorul si un exeemplar la politia de frontiera.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Totusi legea zice de declarație la poliția de frontieră pentru ieșirea din țară.
Nu prevede si altceva...

Retragerea consimtamantului este discutabil daca ar produce efecte juridice fără să aveți motive temeinice.Motive temeinice ar fi violul copilului, etc.
Simplul fapt ca v-ati răzgândit ar fi insuficient intr-o posibilă interpretare a legii pentru a produce efecte juridice.

Sancțiunea juridică a răspunderii poate genera efecte juridice specifice încălcării dreptului concret încălcat din ramura de drept incidenta.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salut da printr-o noua declaratie tot la notar de retractare tot in forma scrisa pentru a respecta principul uniformitatii actului juridic civil dar asta cat mai repede pana sa plece cu minorul din tara.Eventual poti merg cu noua declaratie la politie imediat pentru a fi data in consens la frontiera sa apuce sa plece
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Si neaparat transmisa mamei ca sa fie informata oficial. La vama pot sa nu verifice insa odata informata puteti trage legal mama la raspundere daca iese cu minorul din tara.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveţi ocazia să o pedepsiţi pe mamă.Este drept, nu o puteţi penaliza cu art. 906 Cpp, nici cu legea 272/204 art.20, dar puteţi încerca cu plângeri penale, cu reclamaţii la DGASPC. Este şi acesta un prim pas.

Alte discuții în legătură

Minori b-8 b-8 Buna seara Daca copiii minori au fost incredintati prin hotarare judecatoreasca mamei(tatal a cedat custodia copiilor de comun acord, mamei) si aceasta ii ... (vezi toată discuția)
Schimbarea domiciliului in afara tarii impreuna cu minor diana lazar diana lazar Buna seara, Am divortat in urma cu 5 ani si prin hotararea de divort copilul, atunci in varsta de 6 ani, mi-a fost incredintat (custodie unica). Am primit o ... (vezi toată discuția)
Scoaterea minorului din tara dupa divort a-cristina a-cristina buna seara!am un baietel de 11 ani care in urma divortului mi a fost incredintat spre crestere si ingrijire ,tatal are drept de vizitare.intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)