Am si eu o problema. Intentionez sa cumpar un imobil intr-o cladire aflata in acest moment in constructie care are termen de finalizare prin iunie anul viitor. Vanzatorul este de acord sa incheiem un precontract prin care eu sa-i dau un avans de 5% din valoarea imobilului iar in momentul cand are CF sa-mi acorde timp sa obtin credit si sa platesc diferenta. Credeti ca as putea aplica pentru creditul "Prima Casa" in aceasta situatie, avand in vedere ca avansul il dau acum iar creditul vreau sa-l obtin anul viitor? Daca este posibil, cum ar trebui sa arate antecontractul de vanzare-cumparare? Antecontractul este valabil daca este semnat doar de mine si vanzator?
din experienta va zic, trebuie sa studiati bine antecontractul si sa obligati vanzatorul sa va plateasca daune in valoare de x....euro pt fiecare zoi de intarziere in predarea imobilului.
sunt oameni care asteapta in prezent sa le fie finalizate casele-apartamentele care trebuiau deja predate in septembrie 2008
Luati aminte la ce a spus colega mea si mai aveti in vedere si faptul ca programul Prima Casa este blocat de catre fondul de garantare care retine in mod nejustificat dosarele. Sunt foarte multe persoane care au incheiat antecontracte si au pierdut avansurile date din cauza acestui program.
Antecontract
Iael
Buna ziua ,
As vrea sa va cer o parere cu privire la urmatorul caz.
X in calitate de cumparator al unui apartament incheie un antecontract de ... (vezi toată discuția)