avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1089 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Asociatie/ ONG -cont bancar nou
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Asociatie/ ONG -cont bancar nou

Cum poate o asociatie /ong deschide un cont nou la o alta banca? De ce acte are nevoie? Ce procedura? In cat timp se poate deschide contul?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 00:17, 24 Octombrie 2017
Contul se deschide pe loc; mergeti la orice banca cu actele de infiintare si buletinul.
ca orice persoana juridica poate si o asociatie sa isi deschida un cont la o banca. . Depinde de la banca la banca exact ce acte vi se cer, dar in principiu trebuie prezentat in original statutul, actul constitutiv, hotararea judecatoreasca de acordare a personalitatii juridice, certificatul de inscriere in RAF, certificatul de inregistrare fiscala, uneori se cere si un extras actual din RAF, si desigur actul de identitate al reprezentantului legal... Isi face banca copiile necesare... sunt de completat diverse formulare... trebuie sa fie reprezentantul legal... de obicei se deschide contul in aceeasi zi, uneori poate dura activarea pana in ziua urmatoare....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat constatator pentru ong? grunwald grunwald Banca unde am deschis contul Asociatiei Non Profit, mi-a solicitat, in al 13-lea ceas contul fiind deja operational, un document numit \'certificat constatator ... (vezi toată discuția)
Existenta asociatie C-tin C-tin Cum (cu ce act/document) se face dovada ca o asociatie (infiintata mai de mult) exista? Concret: pentru un imprumut bancar, banca cere, pe langa actele ... (vezi toată discuția)
Acte necesare infiintare ong raduburcea raduburcea Buna ziua! Am o nelamurire vis-a-vis de infiintarea unui ONG. Am obtinut dovada de disponibilitate a denumirii de la Ministerul Justitiei, dispun de sediu, ... (vezi toată discuția)