avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort

Buna seara,
As dori sa stiu care este procedura in cazul divortului,cand unul dintre soti este plecat in strainatate si cel ramas in tara doreste sa divorteze,iar cel plecat refuza si afirma ca nu se va prezenta la nici un proces.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:24, 16 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Cel din tara se va adresa instantei, va arata care este domiciliul din strainatate al celui plecat si, depunand inscrisuri , aducand martori si, eventual, alte probe, va divorta indiferent ca cel plecat vrea sau nu!
Multumesc frumos!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actiune in instanta cu indicarea domiciliului si a resedintei din strainatate a sotului parat. Acesta ca fi citat cu obligatia de a si alege un domiciliu in tara unde sa primească comunicările din dosar.

Reclamanta urmează sa faca dovada motivelor temeinice pt care căsătoria nu mai poate continua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rep[unere in termenul de apel gia1ok gia1ok vreau si eu o idee, va rog A cheama in judecata pe sotul sau pt divort.Cu toate ca acesta e plecat in strainatate( sotia stie acest lucru)i se indica in ... (vezi toată discuția)
Intrebare doxa doxa buna ziua ma poate ajuta cineva ? sint casatorita din 2006 sotul mia preluat numele am locuit inpreuna 3 luni vreau sa dau divort si nu stiu nimic de el si nui ... (vezi toată discuția)
Ajutor, andd andd buna ziua,sunt o mama disperata,de un an jumate sotul meu ne-a abandonat pe mine si fetita mea minora plecand in strainatate,ne-a lasat fara nici un sprijin ... (vezi toată discuția)