avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA se poate aplica 2 cote de tva pt locuinta
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

se poate aplica 2 cote de tva pt locuinta

Buna ziua,

Pt vanzarea unui imobil in valoare de 150000euro, se poate aplica tva 5% la 100000euro si 19% la restul de 50000euro ?

precizez ca sunt la prima achizitie, iar imobilul nu are mai mult de 120 mp utili.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 16:58, 16 Octombrie 2017
Nu.Regimul TVA se stabileste la data transferul dreptului de proprietate, nu la fiecare plata.
nu, intrebarea mea era daca mi se poate factura 100000+5% si 50000+19% pe aceeasi factura.
Si eu mai raspund inca odata: regimul TVA se stabileste la transferul dreptului de proprietate, adica NU.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa la cumpararea unui apartament. Stadva Stadva Buna seara ! Intentionez sa cumpar un apartament . Azi am primit un draft de antecontract de la dezvoltator in care se mentioneaza ca imobilului ii sunt ... (vezi toată discuția)
Tva cumparare apartament 2022-2023 - 5% sau 19% migacio migacio Buna ziua. Am o intrebare legata de imobiliare si noul cod fiscal (aplicabil de la 1 ianuarie 2023). Am urmatorul scenariu: -in 2018 s-a achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Achizitie apartament de la firma particulare de catre persoana fizica. monyca1981 monyca1981 Buna ziua,revin pe aceasta pagina cu increderea ca voi primi raspunsuri corecte si bine documentate. As dori sa achizitionez de la o firma(firma la care ... (vezi toată discuția)