avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Notificare plata sau Proces ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Notificare plata sau Proces ?

Buna ziua, am o nelemurire cu privire la un contract. Acum aproximativ 2 luni trimis prin posta contractul semnat de catre mine , proiectele , 2 ex. de facturi si 2 PV-uri unei institutii publice . Dupa ce acestia au primit plicul imi trimit email zicandu-mi ca documentatia nu este buna si ca acel contract pe care l-au semnat cu 2 luni inainte nu este acelasi etc. , ceea ce este total neadevarat. Am incercat sa i-au legatura cu ei dar degeaba, nu mai raspund, si pe langa asta nu am primit nici factura nici PV-ul semnate. Acum intrebarea mea este: cum trebuie sa procedez , sa le trimit notificare prin e-mail cu datoria aferenta sau sa apelez direct la un avocat ?
Cel mai recent răspuns: projectwon , utilizator 13:50, 16 Octombrie 2017
Buna ziua,

In general nu strica sa ii notificati anterior demararii procedurilor judiciare. Chiar si notificarea poate fi facuta prin avocat pentru a fi mai "autentica".
Am inteles, dar in legatura cu factura ,daca nu o am semnata de catre ei , exista vreo problema intr-un eventual proces ?
Exista posibilitatea sa invoce neinsusirea facturilor, insa daca aveti dovada primirii facturii si a proiectelor ar trebui sa fie suficient.
Ultima modificare: Luni, 16 Octombrie 2017
ALEXANDRA VASILE, Avocat
Vi s-au spus clar care sunt obiectiunile la documentatie? Sau doar ca documentatia nu corespunde?
Daca aveti stipulat in contract ca trebuie sa refaceti documentatia in caz ca sunt obiectiuni intemeiate, ar trebui sa tineti cont.
Daca considerati ca proiectul este facut conform cerintelor lor, trimiteti-le o notificare, eventual prin avocat
Exista confirmarea de primire de la posta dar si un email pe care mi l-au scris dupa primirea acestora, dar problema este ca el nu a specificat si de facturi si pv in mail-lul pe care mi l-a trimis , ci doar de contract... ceea ce ma face sa cred ca toate acestea pot duce castig de cauza pentru ei .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificare schimbare pret pe email anti77 anti77 Poate un furnizor de servicii considera ca trimiterea unei notificari pe email privind schimbarea de pret suficienta fara sa exista o confirmare de primire in ... (vezi toată discuția)
Notificare incetare cim Ioanam2010 Ioanam2010 Buna seara, Cum se recomanda transmiterea notificarii de incetare a CIM? Prin email este valida? Sediul firmei este in Cluj dar eu lucrez la un punct de ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post ELENA2009 ELENA2009 Buna ziua, Am urmatoarea speta , la care am nevoie de ajutor dvs.: - unui angajat i s-a desfiinta postul , a fost anuntata, s-a intocmit decizie insa ... (vezi toată discuția)