avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1188 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se acorda concediu de odihna dupa revenirea din cic?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se acorda concediu de odihna dupa revenirea din cic?

Se acorda concediu de odihna dupa revenirea din cic si daca da dupa ce perioada?O alta intrebare ar fi se acorda un salariu anume ptr nasterea copilului si daca da,pana la ce varsta a copilului se poate face cerere?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:00, 7 Octombrie 2009
Concediul de odihna poti sa-l iei si a doua zi dupa ce ai revenit din CIC. Numai sa fie de acord angajatorul. De regula, concediile de odihna se efectueaza in urma unei programari, altfel s-ar crea tot o debandada.
Concediul de odihna se acorda proportional cu timpul efectiv lucrat si este de 1.75 zile/ luna; se poate acorda in avans dar numai cu acordul angajatorului, si numai cu respectarea zilelor ramase pana la sfarsitul anului. Eu stiu ca se da un ajutor pentru nastere - dar asta depinde de la firma la firma; toate drepturile salariatilor sunt prevazute in Regulamentul Intern sau in Contractul colectiv de munca la nivel de unitate.
ivalentina69 a scris:

Se acorda concediu de odihna dupa revenirea din cic si daca da dupa ce perioada?O alta intrebare ar fi se acorda un salariu anume ptr nasterea copilului si daca da,pana la ce varsta a copilului se poate face cerere?

In afara de ajutoarele prevazute de lege, la care au dreptul, salariatii vor beneficia si de un salariu mediu pe unitate, platit de aceasta mamei, pentru nasterea fiecarui copil; daca mama nu este salariata, sotul acesteia beneficiaza de plata unui salariu mediu pe unitate.
Termenul in care se poate solicita acest ajutor este de 3 ani de la data nasterii copilului.

C.O. se acorda proportional cu timpul lucrat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie nastere NASTUREL NASTUREL Buna ziua daca inainte de nastere am fost in concediu medical cateva luni din cauza problemelor de sarcina, mai pot beneficia de aceasta indemnizatie de ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal ContSters103566 ContSters103566 buna seara am si eu o intrebare ? vreau sa intru in prenatal dar am numai 6 luni si 3 saptamani se poate? doctorul meu de familie a spus ca numai de la 7 ... (vezi toată discuția)
Prima de nastere alexandru2007 alexandru2007 Daca in situatia nasterii unui copil mort,este constata nasterea si eliberat dovada de inhumare,mama mai benficiaza de drepturile prevazute in CCMN 2007-2010 ... (vezi toată discuția)