avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Parintele asigurat care insoteste copilul in spital ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Parintele asigurat care insoteste copilul in spital plateste zile de spitalizare ? Este legal?

Va rog sa ma lamuriti daca exista temei legal pentru a cere parintelui care este asigurat la CAS si care insoteste copilul care in octombrie 3 ani sa plateasca zile de spitalizare in care insoteste copilul mic.
Sunt internata cu fetita mea de 3 ani impliniti acum in octombrie si desi sunt asigurata in baza contractului de munca prezentand adeverinta in acest sens mi se cere sa platesc zilele de spitalizare in care am insotit fetita care a fost internata la urgenta nu la cerere.
Cel mai recent răspuns: iolanda15 , utilizator 17:17, 18 Octombrie 2017
Precizez ca sunt internata intr-un salon cu dotari standard, adica sunt 3 paturi model mai nou, 3 noptiere, o masuta si o chiuveta, dozator de sapun (fara sapun lichid) si dispozitiv pentru servetele de hartie (dar fara a fi puse servetele.) Nu este televizor si nici frigider. Dorm cu fetita in acelasi pat, (pat de adulti) nu exista pat separat pentru fetita.
Exista temei legal pentru a fi obligata la plata zilelor de insotitor pentru copilul care a implinit 3 ani si care a fost internat la urgenta? Sunt angajata la o institutie si asigurata in baza contractului individual de munca prin retinerile lunare din salariu platite catre CAS si cele platite de angajator in completare.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Octombrie 2017
iolanda15, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt internata cu fetita la spital si la final va ... me-alina me-alina Buna ziua! Sunt internata cu fetita la spital si la final va trebui sa platrsc ca insotitor 20 lei pe zi.problema e ca unele colege de camera au platit 60 lei ... (vezi toată discuția)
Au trecut 7 luni de la data infractiunii dar acum am aflat!termen depunere plingere. DANIELA1915 DANIELA1915 In decembrie 2016 fiind in concediu de odihna dimineata la 830 vine mama, sora si fostul meu prieten.Cheama serviciul de urgenta,Arata o internare din iunie ... (vezi toată discuția)
Intrebari legate de indemnizatie arianas arianas buna ziua.Am o serie de intrebari la care mi-as dori sa pot gasi raspunsuri.V-am scris in speranta ca ma puteti ajuta.In aprilie 2008 am nascut o fetita si nu ... (vezi toată discuția)