Buna seara am o întrebare, astăzi a venit poliția comunitară la firma din neatenție autorizația de funcționare era expirata de 2 -3ani spun 2-3 ani pentru ca înainte erau date pe 2 ani acum se dau pe un an și autorizația este emisă in 2014, din prima amenda nu avertisment , pe lâna ga doamna o tot ținea ca suntem in 2018 , când am întrebat conform care-i legi primesc amenda mi sau spus niște numere de legi sa fac bine sa le citesc, eu nu am semnat nici un proces verbal nu am primit nici o hârtie de la ei urmând sa primesc prin posta am înțeles de la doamna foarte nervoasa. Cum pot sa contest aceasta amenda? Și cred ca doamna care se crede in 2018 pe procesul verbal a trecut ca este expirata din 2014 dar derapat atunci era emisă și de atunci mai este valabilă un an sau 2ce pot face ? Va mulțumesc frumos
Amenda o primiti acasa, prin posta, cu confirmare de primire. Pe langa amenda se poate si suspenda activitatea, suspendare care intra in vigoare de la data comunicarii procesului verbal, adica de la data semnarii confirmarii de primire. Daca desfasurati activitatea pe perioada suspendarii vi se confisca profitul de catre ANAF. Repet, asta doar in cazul in care ca si masura complementara este suspendarea activitatii. Amenda este data pe baza OG 99 / 2000.
Amenda poate fi contestata la judecatoria in a carei raza teritoriala sunteti.
Suspendare permis
rubi84
Va cer parerea in urmatoarea speta.
Am fost oprit in data de 03.10.2010 de catre un politist pentru depasire pe linie continua. Am refuzat semnarea procesului ... (vezi toată discuția)