avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda cestrin
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda cestrin

Buna ziua. Am nevoie de un rasp legat de o amenda Cestrin. Iata situatia: am primit o amenda de la cestrin pt lipsa rovigneta. In ziua in care s-a constatat lipsa rovignetei eu vandusem masina. Cumparatorul, din alt oras, a plecat acasa fara a cumpara rovigneta. Evident, amenda a venit la mine. Am platit-o, dar am facut o cerere la judecatorie sa o recuperez. Am depus actele necesare, act vanzare-cump, actul de scoatere de la impozit care arata clar ca la ora respectiva deja era vanduta masina, etc. Am solicitat judecarea in lipsa. Dupa 1 luna si ceva am primit, prin posta,intampinare de la Cestrin, prin care ei spun ca practic, oricum, tot eu sunt vinovata, de pasivitate. trebuia sa ma asigur ca utilizatorul (e de fapt e cumparator, dar ei vb de utilizator) face toate demersurile necesare. Cica trebuie sa dau rasp la intampinare in 10 zile, M-am hotarat, cand am vazut acest act, sa renunt, Intrebarea mea este: pot renunta la actiunea judecatoreasca, fara sa existe urmari, mai ales financiare? Avand in vedere ca in Romania, cu toata dreptatea, tot pierzi, ori bani, ori timp, ori amandoua. Si nu vreau sa imi angajez avocat pt asa ceva. Am platit amenda, asta e. Adica, sper ca nu mi se vor cere cheltuieli de judecata. Deci, pot, pur si simplu, sa fac un act de renuntare la actiune, si gata, sa se termine totul? Ma poate ajuta cineva cu un raspuns? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 10:24, 19 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu renunțați! Cestrin poate spune orice în intampinare. Asta Nu inseamna ca judecătorul va si tine cont de ele mai ales ca nu au nici o legatura cu realitatea.
Nu renunțați mai ales ca ati facut toate demersurile necesare. Lăsați să curgă judecată cauzei.
După părerea mea personala aveti dreptate si ar fi păcat să renunțați mai ales ca aveti sanse reale de reușită.
Ultima modificare: Joi, 19 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda pentru lipsa rovigneta ,dupa ce am vandut masina alice.elena60 alice.elena60 Buna ziua tuturor! va rog sa ma ajutati intr-o problema care este si a multor altor persoane din tara asta. In August 2017 am vandut masina cu contract normal ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta pentru o masina vanduta! unnimenicunoscut unnimenicunoscut Buna ziua! Multumesc anticipat pentru atentia acordata problemei expuse de mine! Am vand un autoturism in 2014. Contract vanzare cumparare,radiere de la ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta primita dupa ce am vandut auto karsor karsor Buna ziua, In 2013 am vandut masina unei persoane din Bucuresti cu acte facute si radiere de la fisc si am instrainat masina cu acte si numere inmatriculare ... (vezi toată discuția)