avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Neplata credit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Neplata credit

Buna ziua.am un credit nevoi personale din 2007 pe care nu l mai pot plati deoarece nu mai am serviciu.casa parinteasca este pe numele mamei. In conditiile in care mama pateste ceva si o sa mostenesc jumatate din casa( deoarece mai am un frate) dar nu fac mostenirea in acte poate banca sa imi ia partea mea din casa?Multumesc.

Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 12:24, 19 Octombrie 2017
Bună ziua,

Prin executare silită se execută bunurile care sunt pe numele dvs, nu cele potențial pe numele dvs. Cât timp nu faceți moștenirea, dvs aveți doar vocație la moștenire, nu sunteți proprietar al cotei de moștenire care v-ar reveni, deci nu puteți fi executată silit pentru acea cotă parte potențială.
Cat timp nu acceptati mostenirea(tacit sau explicit) nu puteti fi obligata la plata datoriilor mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune nedezbătută, un moștenitor decedat dator la bancă: ce riscă ceilalți moștenitori? elenadragoi2008 elenadragoi2008 Buna ziua tuturor Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la următoarea speță : Sunt 3 frati care au casa părintească dar fără succesiune făcută. ... (vezi toată discuția)
Credit banca Florin Negrea Florin Negrea Parinti mei au avut un credit si au decedat ,cum poti sa trimiti pe numele lor ca ii executi silit desi ei au fost instiintati cu certificatele de deces , ... (vezi toată discuția)
Cum se imparte? Imparatul Imparatul Mama moare, ramane sotul supravietuitor si un copil. Atata are familia. Fratele mamei care a decedat spune ca vine si el la mostenire si culege ... (vezi toată discuția)