avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu paternal pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu paternal pana la 2 ani

Buna ziua.In ce conditii as putea intra in concediu paternal pt 2 ani,atata timp cat mama a lucrat in cei doi ani,dar ar fii gata sa isi dea demisia de la servici doar ca eu sa primesc prenatalul in locul ei,pt ca salariul meu este mult mai mare si in plus as putea fii alaturi de ei?Multumesc anticipat.Sper ca se intelege ce vreau.
Cel mai recent răspuns: BobosM82 , utilizator 20:47, 19 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal nu poate intra niciodata in concediu de maternitate, prenatal si postnatal.

Tatal poate intra in concediu pentru cresterea copilului , astfel :
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;

b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul in care mama nu indeplineste conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tati biutza20 biutza20 Buna ziua.As vrea sa stiu de cand poate intra in concediul pentru crestere copil un tata, daca mama nu poate beneficia de acest drept deoarece nu a avut ... (vezi toată discuția)
Concediu postanatal si ccc. CostM CostM Buna ziua. Sotia se afla in concediu postnatal, parte a concediului de maternitate de 126 de zile. Perioada inaintea nasterii a fost doar de 6 zile, acum e ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil AndreeaStefan AndreeaStefan Buna ziua! Am nascut pe 08.08.2012 si nu am luat concediu de lauzie si nici de crestere copil nici macar 1 zi. Acum situatia s-a schimbat un pic si vreau sa ... (vezi toată discuția)