avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce se poate întâmpla ? Însușire marfă din gestiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce se poate întâmpla ? Însușire marfă din gestiune

Eu impreuna cu alti 3 fosti colegi am savarsit o infractiune. Am lucrat toti la un magazin de haine. Intamplator am aflat ca doi dintre ei isi incasau haine cu 10 lei, dar in sacosa ajungeau mai multe produse. M am bagat si eu si am luat asa de 2 ori. Ei nu stiu de cate ori si au incasat si ce au facut. Ulterior s a aflat si ni s au incheiat contractele de munca, de comun acord.
Dar am aflat ca s a dus vestea la bucuresti mai departe si ca vor da imaginile politiei datorita faptului ca prejudiciul este mare.
Intrebarea mea ar fi : de unde post estima ei prejudiciul ? Daca pe camere nu se vede exact ce se incaseaza si ce valoare au produsele. Treaba s a intamplat de 2 3 ori atat.
Fiind la prima abatere eu ce as putea sa patesc ?
Cel mai recent răspuns: Noname2493 , utilizator 17:25, 19 Octombrie 2017
Prejudiciul va fi estimat luand in considerare lipsa din gestiune. Daca incheiati un acord de mediere din care sa reiasa ca ati achitat prejudiciul integral, regretati fapta si doriti sa inlaturati efectele acesteia, altele decat prejudiciul, In faza de cercetare procurorul poate sa dea solutia de renuntare la urmarirea penala.
Pai noi acolo primeam marfa in fiecare zi. Insemnand ca nu primeam neaparat si ce se vindea. Firma din cate am inteles vrea sa mearga mai departe sa depuna plangere si sa dea imaginile .ai departe. Ideea este ca eu nu am incasat niciodata. Iar colegii mei nu stiu de cate ori au facut asta pentru ca nu eram mereu pe tura.
As vrea sa stiu. Daca se ajunge la mediere ei nu pot baga o suma mai mare chiar daca nu este asa ?
Si care ar fi consecintele ?
Fiind vorba de o firma, prejudiciul va fi calculat ca urmare a inventarierii stocului de marfa al magazinului (intrarile de marfa, iesirile/vanzarile si stocul existent) Acest prejudiciu este de recuperat. Alta suma perceputa in plus, constituie venit din alta activitate decat cea de comert si trebuie inregistrata ca atare in contabilitate, tinand cont de codurile CAEN pe care le are firma.
Despre o suma foarte mare nici nu se pune problema. s-au luat maxim 5 produse de 2 3 ori. Deci ei nu ar avea cum sa ceara mai mult decat face paguba.
Si legal ce se poate intampla?
Mentionez ca in afara de noi 4 , mai sunt implicate inca 2 persoane care inca lucreaza la aceasta firma. Cu ele nu au incheiat contractul de munca nu s-a intamplat nimic.
Cu noi, au incheiat contractele de munca de comun acord.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furnizorul nu doreste sa mai primeasca marfa retur si pretinde penalitati. alexonofrei alexonofrei Acum 4 luni am deschis un magazin. Furnizorul mi-a facut o livrare de initiere de stoc mai mare dar mi-a spus ca dupa o vreme va primi retur produsele care nu ... (vezi toată discuția)
Bună seara!vin cu o întrebare care ma macină de câteva zile.lucrez ... MariaOaba15 MariaOaba15 Bună seara!Vin cu o întrebare care ma macină de câteva zile.Lucrez ca un magazin alimentar de aproximativ un an.Am prins pana acum 3 inventare.Ideea e ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.prietena mea a fost prinsă intr-un magazin de haine ... beatrice0101 beatrice0101 Buna ziua.Prietena mea a fost prinsă intr-un magazin de haine , doar ca prejudiciul a fost achitat către managerul magazinului in totalitate .S-a încasat ... (vezi toată discuția)