avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosirea banilor de catre administrator in alt scop
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosirea banilor de catre administrator in alt scop

Buna ziua.Acum aproximativ 3 ani de zile,Asociatia de proprietari a terminat de adunat bani pentru inlocuirea acoperisului.
S-a finalizat lucrarea,prin inlocuirea acoperisului vechi,cu unul nou,iar dupa furtuna de luna trecuta din Timisoara,s-au decopertat cateva parti din acoperisul pus acum 3 ani.Firma ce a executat lucrarea este desfintata de 2 ani.Ieri administratorul a pus un anunt in care aducea la cunostinta locatarilor ca s-au reparat partile din acoperis afectate de furtuna cu banii adunati pentru anveloparea blocului(intre timp adunam bani pentru izolatia blocului).Este legal asa ceva?Pe chitantele primite pana acum la plata intretinerii se mentioneaza ca o anumita suma este pentru izolatie.Oricum suma de reparatii comunicata pe anuntul respectiv,pare a fi incarcata.Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 16:45, 23 Octombrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Atat timp cat executantul se afla in faliment sau a incetat activitatea,acestya nu mai poate fi tras la raspundere
In speta dv administratorul de imobil fortat de situatia deteriorarii acoperisului,pentru reparatia acestuia a utilizat surse din fondul de reparatii
Daca aveti suspiciuni asupra temeiniciei sumei impuse la plata,aveti dreptul in temeiul disp art 10 din L nr 230/2007 sa solicitati oficial presedintelui de asociatie sa va prezinte documentele justificative
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O completare la raspunsul doamnei @ynocentta: administratorul a procedat corect, fiind vorba de o urgenta (nimanui nu-i place sa-i ploua in casa).
Urmeaza acum refacerea sumei pentru izolare.
Singurul lucru discutabil este costul reparatiei.
In privinta aceasta interesati-va la alte firme cat costa o reparatie (nu o inlocuire a acoperisului cu totul). Puteti compara si cu pretul inlocurii de acum trei ani.
Multumesc de raspuns.Sigur,suspiciuni nu am doar eu,ci si alti locatari.
Mersi de raspuns.Totusi,nu cred ca a procedat corect.Daca un cutremur afecta blocul,administratorul lua bani din fondul de izolatie pentru a repara blocul?Poti sa-ti faci o asigurare de locuinta si daca stai la parter si daca stai la etajul 4,nu?
Ceea ce nu inteleg multi proprietari este faptul ca administratorul nu face ce il taie capul, ca i-a bani din fondul 1 si achita reparatia 5.
Asadar mergeti la asociatie si vorbiti cu presedintele as. prop., cu cenzorul si o sa mai intelegeti cate ceva. De altfel, foarte bine v-a scris si @Carturarul... La asociatie sa mergeti mai multi vecini, puneti-va clar intrebarile, eventual si in scris si in mod sigur o sa primiti un raspuns!
Este adevarat, ca ce a fost la dvs. in Banat, noi pe-aici nu am mai vazut, asa ca bine ca ati avut ceva bani in cont, ca altfel ce ati fi facut? De reparat tot trebuia sa reparati, dar mai intai trebuia sa strangeti banutii. Intre timp, iata, vin ploile sau poate chiar zapada - vreme numai buna de reparat acoperisuri, ce ziceti?
Da, ideea cu asigurarea locuintelor este foarte buna, nu numai pentru cei de la ultimul etaj. Ce se poate intampla daca unuia de la etajul 3 i se sparge un furtun dintr-asta care alimenteaza o chiuveta si faci de comanda toate apartamentele, pana la parter? Ei... ne mai gandim!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatarii refuza reparatia acoperisului. ce se poate face? nicu9 nicu9 Situatia este urmatoarea. Este vorba de un bloc cu 4 etaje format din mai multe scari, cu 3 apartamente pe etaj inclusiv parter, adica 15 etaje pe fiecare ... (vezi toată discuția)
Parte comuna la bloc Bossde_Boss Bossde_Boss SALUT!... Locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje fara incalzire la comun si vecini mei vor sa faca izolatie la acoperis (ca le ploua in casa) si le-am ... (vezi toată discuția)
Despre administratorul blocului N87 N87 In urma cu cativa ani am dezbatut subiectul \" izolatia acoperisului blocului\" pentru ca aveam probleme grave,cei de la administratie au refuzat sa incerce sa ... (vezi toată discuția)