Buna ziua, tatal meu a semnat un contract pentru intretinerea unei vecine, in schimbul bunurilor acesteia.
Prima problema este ca acum sase luni, tatal meu a decedat, iar contractul era incheiat doar intre el si vecina.
Cea de-a doua este ca nu cred ca se va putea lua in calcul decizia vecinei, din cauza diagnosticului ei pentru probleme psihice si asta pentru ca se va considera ca nu este suficient de lucida pentru a decide.
Chiar daca tatal meu a decedat si nu vom putea reinnoi acest contract, mama o are in intretinere si va avea grija de ea pana la sfarsit, ocupandu-se inclusiv de cheltuielile religioase.
Totusi, mi s-ar parea culmea ipocriziei ca mostenitorii sa intre in posesia bunurilor acesteia, chiar daca nu au intretinut-o nici macar o zi, iar noi sa nu beneficiam de nimic.
Va rog sa imi spuneti ce putem face in acest sens.
Poate sa o reprezinte mama ca tutore si sa incheie un alt contract de intretinere cu alt membru al familiei?
Multumesc anticipat pentru orice raspuns util. Numai bine.
trandafir2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Din pacate testamentul la care faceti referire nu mai este eficace, a intervenit caducitatea (nu mai trebuie sa va spun ca, de la inceput, nu trebuia facut testament ci un contract de intretinere), situatie in care puteti incerca ca vecina sa va faca alt testament de preferat autentic (insa nu este exclus ca acum sa va loviti de problema lipsei discernamantului femeii, caz in care nu vad o rezolvare) sau olograf (caz in care mostenitorii legali pot, la o adica, contesta actul).
Probleme mostenire
chucki
Buna ziua.
Se da urmatoarea problema:
Un batran de 88 ani vrea sa lase mostenire (un apartament si 1/3 dintr=o alta locuinta) prin testament mamei mele (care ... (vezi toată discuția)