Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu urmatoarea problema.Sunt angajat la o firma de 4 luni si 2 saptamani si mi am dat demisia .Voi mai lucra pana pe data de 31 octombrie.As dori sa stiu daca i voi putea cere angajatorului banii pe zilele de concediu neefectuate si cum se calculeaza ele ptr o perioada de 4luni si 3 saptamani la un salariu de 1050 ron
La incetarea contractului individual de munca angajatorul are obligatia ca pe langa drepturile salariale aferente perioadei lucrate sa plateasca si indemnizatia de concediu de odihna neefectuat. Stabilirea numarului de zile de concediu de odihna se face conform numarului de zile de concediu din contractul individual de munca proprortional cu numarul de zile lucrate. Indemnizatia de concediu se calculeaza ca medie a veniturilor din ultimele 3 luni lucrate.
Potrivit art.146 alin.3 C.mun.., compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.