avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata zile concediu neefectuate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata zile concediu neefectuate

Va rog sa ma ajutati si pe mine in legatura cu urmatoarea problema.Sunt angajat la o firma de 4 luni si 2 saptamani si mi am dat demisia .Voi mai lucra pana pe data de 31 octombrie.As dori sa stiu daca i voi putea cere angajatorului banii pe zilele de concediu neefectuate si cum se calculeaza ele ptr o perioada de 4luni si 3 saptamani la un salariu de 1050 ron
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:24, 20 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La incetarea contractului individual de munca angajatorul are obligatia ca pe langa drepturile salariale aferente perioadei lucrate sa plateasca si indemnizatia de concediu de odihna neefectuat. Stabilirea numarului de zile de concediu de odihna se face conform numarului de zile de concediu din contractul individual de munca proprortional cu numarul de zile lucrate. Indemnizatia de concediu se calculeaza ca medie a veniturilor din ultimele 3 luni lucrate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.146 alin.3 C.mun.., compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neplatit Daniel-Mihai Daniel-Mihai Buna ziua,lucrez de 5 ani in cadrul unei firme de televiziune si internet ca operator. De curand am instiintat directoarea firmei si contabila ,verbal,iar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua..un angajat nu a beneficiat de concediu odihna in 2020 ... genigeni genigeni Bunaziua..un angajat nu a beneficiat de concediu odihna in 2020 si anul asta firma vrea sa plateasca concefiu neluat........in momentul de fata incadrarea mai ... (vezi toată discuția)
Concedii neefectuate corinadiana corinadiana Buna ziua, Am nevoie de un sfat in urmatoarea sitautie. Am un coleg care are concedii neefectuate din perioada 2005, 2006, 2007 si 2008. A fost angajat cu ... (vezi toată discuția)