avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Teava CET avariata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Teava CET avariata

Buna ziua! Sunt proprietara unui apartament cu centrala termica proprie. Unul dintre vecinii de pe aceeasi coloana inca este racordat la CET. Teava de la CET s-a fisurat la nivelul apartamentului meu. Cine suporta reparatiile in aceasta situatie? Se poate sigila teava sau trebuie sa-i suport costurile de intretinere a tevilor, desi am centrala?
Cel mai recent răspuns: aggie , utilizator 11:55, 21 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La reparatia tevilor comune participa toti proprietarii chiar daca au CT proprii intrucat acestea fac parte din cota parte indiviza.
Fiind vorba despre instalatia verticala ,aceasta reprezinta parte comuna
Conform disoozitii in vigoare,intretinerea si reparatia partii comune de constructii si de instalatii din imobil se repartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza
Daca doriti, iata ce "zice" Legea, adica HG nr. 1588/2007:
CAPITOLUL III
SECŢIUNEA 1
Repartizarea cheltuielilor rezultate din întreţinerea,
repararea şi exploatarea condominiilor

(3) Niciun proprietar de apartament sau de spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună, a abandonării apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă ori în alte situaţii.

Daca spune Legea, asta este...
Nu am precizat toate detaliile. M-am oferit sa contribui la cheltuielile de reparatii, sa suport costurile renovarilor de dupa reparatii. Problema este ca seful scarii, impreuna cu vecinii, administratorul asociatiei de proprietari si -culmea-angajatii CET, vin cu placa: e in casa la dvs, deci trebuie s-o reparati SINGURA. As vrea sa stiu care sunt caile legale de actiune, pentru ca cu vorbaa buna nu se poate. Iar la unele blocuri sefii scarii au legile lor iar administratorii sunt mai ceva ca proprietarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu reparații coloană apă în bloc adrianfltm adrianfltm Bună ziua, În apartamentul în care stau ( chiriaș, dar nu cred că e relevant pt situația de mai jos ) au apărut , aproximativ acum o lună pete și ... (vezi toată discuția)
Urgent! tevi de caldura vs centrala proprie serena82 serena82 Buna ziua, Am o mare problema. Eu am centrala termica proprie la apartament, insa mi-au ramas si tevile de caldura pentru ca vecinii de la celelalte doua ... (vezi toată discuția)
Daca un proprietar care a participat la cumpararea centralei termice a blocului doreste sa se debranseze, asociatia de proprietari ce actiuni poate intreprinde? Tudorionascu Tudorionascu Daca un proprietar se debranseaza de la centrala blocului, poate fi obligat sa plateasca o taxa reprezentand caldura iradiata prin tevi, printr-o taxa de ... (vezi toată discuția)